Search by category:
Egyéb kategória

Teljes kiábrándulás

Teljes kiábrándulás
Holop Zsolt
2021. 12. 15., sze – 17:57

2021. december 15., szerda – 18:43
Friss ikon
Off

Törzs

Valójában az összes politikai vezető a megbízhatatlan kategóriába csúszott a közvélemény-kutatásokban. Sűrű a középmezőny, Eduard Heger, Richard Sulík, Boris Kollár és Veronika Remišová is afelé tart, hogy már az ország háromnegyede se bízzon benne. De ami a megdöbbentő: megelőzte őket Robert Fico, ott teker előttük a harmadik helyen. Pillanatnyilag ő a harmadik legmegbízhatóbbnak tartott politikus az országban. Ez ugyan mindent elárul a kormánypárti politikusokról, de a tartós társadalmi trendekről is. Még nem áldozott le a Smer szerencsecsillaga.

Persze megint Fico kezére játszanak a körülmények, újra elemében van, csak úgy sorolja a szegény nép megélhetési gondjait és bárgyú kisfilmeket vesz fel például arról, hogy a kormány bárgyú rendeletei miatt futóléceken indul majd el az édesanyjához karácsonykor Nagytapolcsánba. Részben máris rehabilitálta az egykori romlott államférfit, önmagát.

A megbízhatónak tartott politikusok listáján már csak Zuzana Čaputová köztársasági elnök és Peter Pellegrini előzi meg, kettejükkel tud úgy-ahogy azonosulni a választópolgár.

Az ország politikai vezetése elveszítette az emberek bizalmát. Érthető. Úgy is mondhatnánk, így van rendjén. És ne tekintsünk olyan lekezelően a politikai felmérésekre, mint azt maguk az érintettek, a politikai elit nagy része teszi. Amit a jelenlegi vezetés megmaradt hívei rémisztő fenyegetésnek látnak, másoknak már az újabb változás reményét jelentheti.

Mostanra az egész posztkommunista gépezet, az összes politikai szekértábor és kávéházi okoskodó kompromittálta és lejáratta magát. A király meztelen, a tömeg döbbenten nézi.

Ideje elgondolkodni azon, mi lesz, mi legyen, ha egyszer tényleg véget ér a járvány, merre induljunk. A brüsszeli milliárdok és mindenféle újjáépítési terv csak ugródeszka, egy új politikusi és tisztviselői réteg nélkül semmire se megyünk. De egyelőre csak álmodhatunk arról, hogy tényleg eljön egy igazi változás.

A szerző a Trend kommentátora

Bevezető

Mindenkinek elege van már abból, amit járványkezelésként próbál feltüntetni a kormány. Az emberek nem hisznek a jelenlegi vezetésnek, sőt már szinte nosztalgiával emlékeznek az előzőre.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hubert Kowal

Read More

Post Comment