Search by category:
Egyéb kategória

A Hlas bírálja Fico őrizetbe vételét

A Hlas bírálja Fico őrizetbe vételét
Hegedűs Norbert
2021. 12. 16., cs – 19:50

2021. december 16., csütörtök – 19:50
Friss ikon
Off

Törzs

Előállítani egy ellenzéki párt vezetőjét a kormányellenes politikai nézeteinek nyilvános kifejezése miatt teljességgel elfogadhatatlan. Ez a Hlas csütörtöki állásfoglalásában szerepel, amellyel Robert Fico, a Smer elnöke előállítására reagált a párt. A közleményt Patrícia Medveď Macíková pártszóvivő juttatta el a TASR hírügynökségnek.

„A mentősökkel és az ellenzéki képviselőkkel szembeni elfogadhatatlan rendőri beavatkozás igazolta a Hlas korábbi állításait, melyek szerint a kormány által hirdetett veszélyhelyzet nem az egészségügy működésének biztosítására, hanem a szlovák állampolgárok elementáris, alkotmányos szabadságjogainak eltiprására szolgál” – olvasható a közleményben.

A Smer által a Pozsony – Ligetfalu városrészben található Tyrš rakpartra bejelentett csütörtöki tüntetés kezdete előtt előállította a rendőrség Robert Ficót, a párt elnökét. A párt tagjai azt nyilatkozták, hogy folytatni fogják a kormányellenes megmozdulást.

Letartóztatták Robert Ficót

Nem sokkal hat óra után letartóztatta a rendőrség a Smer elnökét, Robert Ficót. Mindezt az általa összehívott, járványellenes intézkedések elleni tüntetésen.

Bevezető

Peter Pellegrini, az ellenzéki Hlas vezetője videóban üzent.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment