Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a pénteki Új Szó?

Miről ír a pénteki Új Szó?
Hegedűs Norbert
2021. 12. 16., cs – 19:20

2021. december 16., csütörtök – 19:45
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet

Áttörő ítéletet hozott a luxembourgi székhelyű Európai Unió Bírósága, a szlovákiai hatóságok szükség esetén letartóztathatják, a bíróságok pedig elítélhetik az ifj. Michal Kováč elrablásával vádolt személyeket.

Az európai kormányok közül jelenleg csak a szlovák rendelte el az éttermek teljes bezárását – figyelmeztetnek a vendéglátóipari vállalkozások, amelyek szerint a nekik ígért állami támogatás is elenyésző, ezért azt sem zárják ki, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak jogorvoslatért.

Az INEKO gazdaságkutató intézet értékelése alapján a magyarlakta régiókban található kórházak – egy kivétellel – továbbra sem tartoznak a legjobb ellátást nyújtó intézmények közé, főként a középmezőnyben találhatók.

Ivan Korčok (SaS-jelölt) az évértékelő beszédében kiemelte, olyan témákat nyitott meg, amelyek „felverték a port” a magyar kormánnyal való viszonyban. Arról is beszélt, emiatt a szlovákiai magyar politika és sajtó egy része igyekszik őt rossz színben feltüntetni, valamint kiállt Pavol Hamžík budapesti nagykövet mellett, aki találkozott Márki-Zay Péter ellenzéki vezetővel.

Kultúra

Váratlan irodalmi csemege a magyar könyvpiacon: Bohumil Hrabal halála után csaknem negyed századdal megjelent  az író Csak és csakis a verőfényes napokra emlékezem című töredékes szövege. 

Bruce Springsteen eladta teljes életművének jogait a Sonynak. 

Meglepő választás: Shaggy is fellép a Vatikán karácsonyi koncertjén.

Sport

A 26. helyen zárta a női kézi-vb-t a szlovák csapat

MMA: Habib után újabb dagesztáni bajnok jön?

Előzetes a DAC-Ružomberok bajnokihoz

Sakkrovat nyertesekkel

Bevezető

A holnapi lap tartalmából.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment