Search by category:
Egyéb kategória

Letartóztatták Robert Ficót

Letartóztatták Robert Ficót
Hegedűs Norbert
2021. 12. 16., cs – 18:47

2021. december 16., csütörtök – 18:47
Friss ikon
On

Törzs

A Smer elnökét a Tyrš térről vitték el. Ficót a betiltott tütetés miatt vitték el és nem más gyanú miatt.

Ficót azelőtt vették őrizetbe, hogy megkezdődött volna a tervezett tüntetés.

Fico röviden nyilatkozott, mielőtt beszállt volna a rendőrautóba: elmondta, hogy békés tüntetésre készültek, és hogy szerinte így likvidálják a demokráciát Szlovákiában.

Ficót az aktuality.sk hírportál szerint néhány perccel a tüntetés kezdete előtt vitték el a rendőrök. A Smer elnöke még a keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy egy autós tiltakozást szerveznek, amelyen Zuzana Čaputová államfőnek akarják megüzenni, hogy „eltemette a demokráciát”.

Teljesen egyértelműen a kormány és az elnök asszony tudtára akarjuk adni, mit gondolunk arról, ahogy ők viszonyulnak a demokráciához” – mondta a hét elején Fico. A tüntetésre a Duna ligetfalui oldalán körülbelül 50 ember gyűlt össze. Nem autókkal, hanem gyalog érkeztek. A Smer képviselői jelezték, hogy a megmozdulás elején nyilatkoznak a sajtónak. Nem sokkal azután, hogy Fico megérkezett a tüntetésre két rendőr hozzálépett és közölték vele, hogy velük kell mennie. Fico ezt követően beszállt a rendőrautóba, a tüntetők hangosan kiabálták: így néz ki a demokrácia!

A szükségállapot ideje alatt a tömegrendezvények tiltottak, a rendőrség a héten a parlament előtt tüntető mentősöket is őrizetbe vette.

 

Juraj Blanár, a Smer alaelnöke a rendőri beavatkozás után azt mondta, ez „nem állítja meg” őket. Ľuboš Blaha terrorról és fasizmusról beszélt.

Ezt követően az autó felvonulás tényleg megtörtént:

 

(tasr, aktuality, dennikn, dp)

Bevezető

Nem sokkal hat óra után letartóztatta a rendőrség a Smer elnökét, Robert Ficót. Mindezt az általa összehívott, járványellenes intézkedések elleni tüntetésen.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment