Search by category:
Egyéb kategória

Lovas szabadidősport határon átnyúló együttműködéssel

Lovas szabadidősport határon átnyúló együttműködéssel
Száz Ildikó
2021. 12. 16., cs – 14:19

2021. december 16., csütörtök – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

A magyarországi Domony és a szlovákiai Ipolyszakállos települések nonprofit, élsporttal és lovas hagyományőrzéssel foglalkozó egyesületei lovas oktatással, lovas túrák, lovas bemutatók szervezésével szeretnének nyitni a látogatók felé. Domonyban lovastúra központot létesítenek istállóval, turisztikai szolgáltatásokkal és lovastúra információs ponttal, ahová nagy szeretettel várják a túralovasokat, iskolás csoportokat és a szállást igénylő vendégeket. Ipolyszakálloson egy 70 x 30 méteres fedett lovarda létesül, tizenhat férőhelyes szállással, lovastúra információs ponttal. Elsősorban az egyéni lovas oktatásra érkezőket, iskolai lovastáborok résztvevőit, lovas    bemutatók nézőit és a túralovasokat szeretnék megszólítani szolgáltatásaikkal. Színvonalas nemzetközi fogathajtó és díjugrató versenyeket szerveznének a pályázók. „2002 őszén hosszú vívódás után vettük meg az első lovainkat. Nagy gondot okozott a megfelelő fajta kiválasztása, aztán belelendültünk rendesen, így került hozzánk Senga, Eritrea – III. (Eliša) fekete kladrubi törzskancák és Resta egy kétéves csikó, ráadásul bónuszként kaptuk Fülöpöt a kétéves szamárcsődört” – olvasható a Gasparík lovaspark honlapján. Lapunkhoz Gasparík András juttatta el a pályázati tájékoztatót. A határon átnyúló projekt 335 478,85 euróból valósul meg, vezető partnere a Lázár Lovaspark Sportegyesület, a projekt parntere az Imperiál – Ipolymenti természetvédő, kulturális, sport és tenyésztői egyesület.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt célja minél nagyobb közönséget vonzani a térségbe, aktív, szabadtéri, egészséges időtöltésre biztatni őket, miközben megismerik a helyi értékeket, hagyományokat és az itt élők vendégszeretetét.

Bevezető
Ipolyszakállos |

A lovas turizmus népszerűsítését, a térségbe látogatók szabadidős programjainak bővítését tervezik a Dunakanyar térségében, az Interreg VA – Szlovákia – Magyarország együttműködési program keretében.

Címkék

Település / hely
Ipolyszakállos

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment