Search by category:
Egyéb kategória

A kormány 350 euró soron kívüli jutalmat ad az egészségügyiseknek

A kormány 350 euró soron kívüli jutalmat ad az egészségügyiseknek
Czímer Gábor
2021. 12. 17., p – 17:00

2021. december 17., péntek – 17:03
Friss ikon
On

Törzs

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter a kormányfő bejelentése után elmondta, a jutalmat az 578-as számú, egészségügyről szóló törvény megfelelő paragrafusa alá tartozó munkavállalók kapják. Ebbe beletartoznak azok a medikusok is, akik valamely egészségügyi intézményben dolgoznak. December 20-án kezdik összesíteni az adatokat arról, kiknek jár a pénz. A munkaadóknak innentől kezdve két napjuk lesz arra, hogy jutalomra jogosult munkavállalóik nevét elküldjék. Ez az állami és magánkórházakra, a rendelőkre egyaránt vonatkozik. Az egészségügyisek a pénzt a decemberi bérrel, vagyis januárban utalt fizetéssel kapják meg.

Milan Krajniak (Sme rodina) szociális miniszter pedig arról beszélt, a szociális létesítményekben dolgozóknak, így a gyermekvédelem munkatársainak is jár a 350 eurós egyszeri rendkívüli jutalom. Ez az intézkedés 32 222 munkavállalót érint és 15 247 000 euróba kerül a központi költségvetésnek. Krajniak megköszönte a szociális ágazatban dolgozók áldozatos munkáját, külön kiemelte, hogy ebben az évben sikerült megakadályozni, hogy a koronavírus olyan mértékben terjedjen a szociális intézményekben, mint tavaly.

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök pénteken röviddel 17 óra előtt bejelentette, a szociális és az egészségügyi ágazatban dolgozók egyszeri rendkívüli jutalomként 350 eurót kapnak.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment