Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Elkerülhetetlen lesz a kötelező oltás bevezetése

Čaputová: Elkerülhetetlen lesz a kötelező oltás bevezetése
Mészáros Richárd
2021. 12. 17., p – 13:46

2021. december 17., péntek – 13:52
Friss ikon
Off

Törzs

„Jelenleg úgy tűnik, hogy újabb és újabb vírusmutációk jelennek meg, a koronavírus pedig verünk marad. A kötelező oltás bevezetéséhez már csatlakozott Magyarország, Lengyelország, Ausztria, és erősen fontolgatja Csehország is” – jelentette ki az államfő pénteken, az elnöki palotában zajló oltási akción.

Čaputová szerint azonban Szlovákia helyzete egyedülálló, a lakosság több mint fele ugyanis vagy fél az oltástól, vagy egyenesen elutasítja azt. „Ezért nagy hangsúlyt fektetnék arra az útra is, amely révén eljutunk a kötelező oltásig, hogy az valóban hatékony legyen” – tette hozzá. 

A köztársasági elnök szerint arról is meg kell állapodni, hogy mely csoportok számára tegyék kötelezővé az oltás felvételét. A szakemberekkel való beszélgetés után úgy véli, ez leginkább az időseket és az egyes szakmában dolgozókat érintheti. 

Bevezető
Pozsony |

Nagy valószínűséggel szükséges intézkedéssé válik a kötelező oltás – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő, aki szerint hasonlóan fontos az is, miként jutunk el annak bevezetéséig.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment