Search by category:
Egyéb kategória

A legtöbben külföldön költik a pénzt – ezekben az országokban szinte minden nyitva van…

A legtöbben külföldön költik a pénzt – ezekben az országokban szinte minden nyitva van…
Balaskó Réka
2021. 12. 17., p – 13:35

2021. december 17., péntek – 14:37
Friss ikon
Off

Törzs

Szlovákia az egyetlen olyan ország Európában, ahol nem nyithattak ki az éttermek, és továbbra is csak kemény feltételek mellett működhetnek – írja a Trend.

Ha ez december végéig sem változik, akkor a járvány kezdete óta már 344 napot töltöttek zárva. A klubok esetében ez a szám már 396 nap.

Ján Laš, a Zachráňme gastro! kezdeményezés szóvivője a Trendnek elmondta, hogy elégtelen és rendkívül lassú a bezárt éttermek segítése. A tulajdonosok és alkalmazottaik pedig nem tudják, mi lesz velük. Az első és a második hullámhoz képest semmiben sem történt javulás.

Ján Mikas új rendeleteket adott ki, amelyek mától hatályosak: Ezt mindenkinek tudnia kell!

A tiszti főorvos figyelmeztette az embereket, szerinte még mindig nagy a fertőzésveszély, és nem tudni, hogyan viselkedik majd az omikron… Nézzük, milyen engedményeket közölt!

December 25-től a szállodai éttermek számára engedélyezik, hogy a vendégeknek ételt biztosítsanak, de nem szervezhetnek partikat és egyéb rendezvényeket. Továbbá 75 százalékos kapacitással működhetnek OP-üzemmódban. Kérdéses azonban, hogy mennyire fogják ezt kihasználni a lakosok, és nem választják-e inkább a szomszédos országok nyitottabb létesítményeit.

A Pelikan utazási portál ügyfelei jelenleg például Magyarországra, Lengyelországba vagy Csehországba utaznak, ahol nincsenek hasonló korlátozások, mint Szlovákiában – erősítette meg a Trendnek Katarína Šuchterová PR-szakember. „Más országokban az ügyfelek éttermekbe járnak vagy wellness-szolgáltatásokat is igénybe vesznek, a legnagyobb korlátozások jelenleg Szlovákiában, Ausztriában és Németországban vannak érvényben. A karácsonyi ünnepek alatt azonban gyakran keresnek egzotikus úti célokat” – tette hozzá Šuchterová.

Nézzük, milyen korlátozások vannak érvényben a szomszédoknál, és miért járnak oda a hazai vendégek! Folytatás a galériában!

A szlovákiaiak a határokon kívül ürítik a zsebeiket! Ezekben az országokban szinte minden nyitva van…
2021. 12. 17., p – 13:42
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Forrás: trend

Kollár egyetért a 60 évnél idősebbek számára elrendelhető lockdown-nal

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke egyetért azzal, hogy a 60 év felettiek számára lockdownt rendeljenek el, ha újabb hullámot indítana el az omikron variáns. A korlátozás csak rövid ideig tartana – mondta.

(br, trend)

Bevezető

Úgy tűnik, már csak Szlovákiában tartanak zárva az éttermek, az emberek így a szomszédokhoz járnak szórakozni, és a pénzüket is ott költik el.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment