Search by category:
Egyéb kategória

Szijjártó a magyar járványhelyzetről: Drasztikus korlátozások nélkül átvészeljük

Szijjártó a magyar járványhelyzetről: Drasztikus korlátozások nélkül átvészeljük
Sudár Éva
2021. 12. 17., p – 12:54

2021. december 17., péntek – 12:58
Friss ikon
Off

Törzs

Az Apátúr Sörház és Tanműhely megnyitó ünnepségén Szijjártó Péter hangsúlyozta, az elmúlt másfél-két évben az élet gyakorlatilag a pandémia kezeléséről szólt.  Sok szó esett a járvány egészségügyi és gazdasági vonatkozásairól, de érdemtelenül kevés arról, hogy az milyen hatást fejtett ki a közösségekre, a közösségi életre, utóbbi ugyanis hosszú időre teljesen ellehetetlenült. 

„Ezen időszak alatt rájöhettünk arra, hogy a közösségi élet is olyan, mint a levegő, hogy természetesnek vesszük, amikor meg elkezd fogyni, akkor nekiállunk fuldokolni. Ezért hálát adhatunk a Jóistennek, hogy a korlátozásokon, zárásokon, mindenfajta adminisztratív intézkedéseken most már túl lehetünk.  

Szijjártó hangsúlyozta, hogy az oltóanyagok megjelenésével, azzal, hogy mindenkit beoltottak, akit csak lehetett, sikerült eljutni oda, hogy a járvány sokadik hullámát, a vírus sokadik variánsát is át tudja vészelni Magyarország drasztikus korlátozások nélkül.  „Ma már inkább a futball Európa-bajnokság teltházas mérkőzései vagy a nyári fesztiválok eufóriája maradt, és minden, ami előtte volt a közösségek szempontjából, az csak rossz emlék.” 

Ezt követően gratulált az Apátúr sörfőzde létrehozásához, és aláhúzta, hogy a bencések mindig a történések ütőerén tartják a kezüket, kifejezetten modern szellemiségű rendről van szó.  „A Jóisten tartsa meg a bencések életkedvét, világra nyitottságát, szerepét hazánk jövőjének alakításában, az Ora et labora szellemiségében.” 

Leírás

Apátúr sörfőzde Fotó: MTI/Krizsán Csaba  

Bevezető
Győr |

„A koronavírus elleni vakcináknak és a gyors oltási programnak köszönhetően sikerült eljutni oda, hogy Magyarország érdemi korlátozások nélkül át tudja vészelni a járvány újabb hullámait” – jelentette ki pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Győrben. 

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment