Search by category:
Egyéb kategória

Ficót felbujtással gyanúsítják!

Ficót felbujtással gyanúsítják!
Balaskó Réka
2021. 12. 17., p – 08:33

2021. december 17., péntek – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Az elejétől a végéig kitaláció az egész” – tette hozzá, hangsúlyozva: senkit nem bujtott fel semmire. A kormánykoalíció abszurditása a pártelnök szerint nem ismer határt.

 „Ennek a nevetséges beavatkozásnak az egyedüli célja az volt, hogy ne vehessek részt az autós tüntetésen” – állapította meg Fico. Később arról beszélt, hogy a rendőri eljárással Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter, Štefan Hamran országos rendőr-főkapitány és Daniel Lipšic különleges ügyész meg akarták félemlíteni őt.

Fico hangsúlyozta, hogy a tüntetők semmi törvénysértőt nem követtek el, békésen akarták kifejezni, hogy elégedetlenek a demokrácia állapotával és a kormány politikájával. Szerinte senkinek sem állt érdekében, hogy feszültséget szítson, a rendezvényre a törvénnyel összhangban került sor. „Amit a kormánykoalíció bemutatott, az a demokrácia vége Szlovákiában. Ezt mindenki beláthatja” – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Letartóztatták Robert Ficót

Nem sokkal hat óra után letartóztatta a rendőrség a Smer elnökét, Robert Ficót. Mindezt az általa összehívott, járványellenes intézkedések elleni tüntetésen.

VIDEÓ: Ficót már ki is engedték

Robert Ficót alig két órával az őrizetbe vétele után ki is engedte a rendőrség.

 

Bevezető

Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD vezetője ellen felbujtás bűncselekménye ügyében indult eljárás. Erről ő maga tájékoztatott, miután kiengedték a rendőrőrsről.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment