Search by category:
Egyéb kategória

Őrület! Észak-Koreában most a nevetést tiltották be…

Őrület! Észak-Koreában most a nevetést tiltották be…
Balaskó Réka
2021. 12. 17., p – 09:40

2021. december 17., péntek – 10:13
Friss ikon
Off

Törzs

A mostani diktátor, Kim Dzsong Un apja 1994-től irányította az országot, 2011-ig tartó uralma alatt több millió észak-koreai halt éhen. A mostani gyászidőszak alatt az észak-koreai lakosok csak ünnepélyes komolysággal az arcukon járhatnak az utcákon, tilos alkoholt fogyasztani, szórakozni és nevetni.

Az emberek még születésnapokat sem ünnepelhetnek, és a saját halottjaikat sem gyászolhatják meg. Egy észak-koreai a Radio Free Asia (RFA) rádiónak azt nyilatkozta: „Még akkor sem szabad hangosan sírni, ha a gyászidőszak alatt hal meg a családtagunk, és a gyász után el kell vinni a holttestet.

Az emberek még a saját születésnapjukat sem ünnepelhetik, ha az a gyászidőszakra esik”. Az RFA információi szerint a rendőröknek kiadták, hogy keressenek olyan embereket, akik nem tűnnek eléggé feldúltnak. Egy észak-koreai forrás szerint korábban elvitték azokat, akik a gyászidőszakban nem tartották be a szesztilalmat, és többé nem látták őket. A korábbi diktátor halálának pontos évfordulóján, december 17-én, azaz ma az ország lakóinak még a bevásárlást is megtiltják.

14 év kényszermunkára ítéltek egy 14 éves észak-koreai fiút, mert megnézett 5 percet egy dél-koreai filmből

A Daily NK szerint a fiút a film első öt percében ta

Egyébként akit most gyászolnak, Kim Dzsung Il uralmának időszakára esett Észak-Korea történelmének egyik legsötétebb korszaka, az 1990-es évek közepén kitört éhínség, melyet eufemisztikusan „fáradságos menetelésnek” neveznek. A nélkülözésekben becslések szerint négy év alatt 3,5 millió ember halt meg. Az apja halála óta Észak-Korea élén álló 37 éves Kim Dzsong Un ugyanazt az abszolút hatalmat gyakorolja, mint apja, Kim Dzsong Il és nagyapja, Kim Ir Szen. Kim Dzsong Un eddig minden évben lerója kegyeletét abban a mauzóleumban, ahol Kim Dzsong Il bebalzsamozott holtteste fekszik Kim Ir Szen testével együtt. 

(24.hu, 444.hu, Npsz.)

Bevezető

Észak-Koreában a hatóságok az előző diktátor, Kim Dzsong Il halálának 10. évfordulója miatt csütörtöktől 11 napra betiltották a nevetést és a szórakozást.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment