Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová Hegerről: Erősebb vezetésre van szükség

Čaputová Hegerről: Erősebb vezetésre van szükség
Mészáros Richárd
2021. 12. 19., v – 11:38

2021. december 19., vasárnap – 11:44
Friss ikon
On

Törzs

„A járványkezelést illetően a politikai felelősség a kormányt terheli” – jelentette ki Čaputová a TA3 vasárnapi műsorában. Hozzátette, erősebb kormányfői vezetésre van szükség a koalíción belül. Az államfő ugyanakkor elmondta, Hegert nem tartja gyenge miniszterelnöknek, és elődje, Igor Matovič (OĽaNO) sem volt jobb nála.

„Engedtük, hogy teret hódítsanak az oltásról szóló álhírek. Rendkívül nagy problémát jelent a gyűlölet, valamint a hazugságok, amelyeket tolerálunk. Gondot okoz az oltástól való félelem is. Ezt mind figyelembe kell vennünk a kötelező oltás felé vezető úton” – mondta.

Az államfő nem fejtette ki véleményét Matovič azon javaslatát illetően, amely az omikron terjedése miatt lockdownt rendelne el a 60 éven felettiek számára. „Engem az érdekel, amit a kormány a szakértői vélemények alapján hagy jóvá” – mondta. Hozzátette: a járvány kezelése szakértelmet igényel, ezért nem az egyes politikusok ötletei alapján kéne eljárni.

Az előrehozott választást illetően elmondta, nehéz kérdésről van szó. „A kormány nyilvánvalóan problémákkal küzd, ezt pedig nem is titkolják. Ehhez pedig még jön a járvány is” – fűzte hozzá azzal, hogy a koalíciónak továbbra is többsége van a parlamentben, a reformjaikat pedig sikerül érvényesíteniük. Úgy véli, ha a kormány nem lesz képes megbirkózni az akadályokkal, az előrehozott választás kérdése ismét napirendre kerülhet.

Čaputová sajnálatát fejezte ki a Maroš Žilinka főügyész és a Daniel Lipšic speciális ügyész között kialakult ellentét miatt, és nem tartja szerencsésnek Žilinka kommunikációját, valamint a 363-as paragrafus felhasználását.

Az államfő végül nem zárta ki, hogy 2024-ben ismét indul a köztársasági elnöki posztért. Mint mondta, végső döntését elődjénél, Andrej Kiskánál hamarabb jelenti be, aki a választások előtt kevesebb mint fél évvel hozta meg azt.

(Denník N)

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő Eduard Heger (OĽaNO) munkájának értékelése közben azt mondta, a koronavírus-járvány kezeléséhez erősebb vezetésre van szükség. A köztársasági elnök a TA3 vasárnapi műsorában azt is elárulta, tervezi-e, hogy 2024-ben is indul az államfői választáson.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment