Search by category:
Egyéb kategória

Heger elárulta, meddig nem lesznek még enyhítések, de szigorítások sem

Heger elárulta, meddig nem lesznek még enyhítések, de szigorítások sem
Mészáros Richárd
2021. 12. 19., v – 12:48

2021. december 19., vasárnap – 13:04
Friss ikon
Off

Törzs

„Örülök, hogy csökkent a kórházban kezelt páciensek száma, de a kórházak leterheltsége így is magas, és biztosra vehető, hogy az egészségügyi dolgozóknak sem volt idejük pihenni” – mondta Heger vasárnap a TA3 műsorában. Hozzátette: Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter is egyetért abban, hogy január 9-ig ne változtassanak a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályokon.

A kormányfő szerint további problémát jelent, hogy egyelőre nem tudni, miként érinti majd a koronavírus omikron variánsa az oltatlanokat. „Meglátjuk, milyen állapotban lesznek a kórházak 2022. január 9-én. Ezt követően újra foglalkozunk a kérdéssel, hogy enyhítünk-e vagy szigorítunk” – fűzte hozzá azzal, hogy az, mely irányban billen majd a mérleg nyelve, nagyban függ attól, hogyan viselkednek majd a polgárok az ünnepek alatt.

Heger elmondta, ő maga a 60 év felettiek oltását szorgalmazná, de nem zárkózik el attól sem, hogy a bizonyos szakmával rendelkező dolgozókat is érintse a kötelezettség. „Ha megegyezünk, miért ne, számomra nem jelent problémát. Van értelme, rajtam biztosan nem bukik el” – mondta, egyúttal kizárta, hogy a jövőben ismét anyagiakkal ösztönözzék az időseket arra, hogy felvegyék az oltást. 

A miniszterelnök előrebocsátotta, hogy a 350 euró soron kívüli juttatás nemcsak az egészségügyi dolgozónak, de a pedagógusoknak is járni fog. 

Heger továbbá elmondta, nem ért egyet azzal, hogy a koalíció tagjai a közösségi hálón keresztül üzengetnek egymásnak. „Miniszterelnökként ellenzem az ilyen kommunikációt” – fűzte hozzá. 

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) államfő vasárnap elmondta, 2022. január 9-ig biztosan nem enyhítenek, de nem is szigorítanak majd a koronavírus megfékezését célzó, jelenleg érvényben lévő intézkedéseken. Mint mondta, a kórházakban folyamatosan csökken a szakszerű ellátásra szoruló páciensek száma, amely azonban így is rendkívül magas.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment