Search by category:
Egyéb kategória

Több beruházást is jóváhagytak Füleken

Több beruházást is jóváhagytak Füleken
Hegedűs Norbert
2021. 12. 20., h – 14:02

2021. december 20., hétfő – 15:16
Friss ikon
Off

Törzs

A kiadások közül a legnagyobb tételt az előző évekhez hasonlóan az oktatási intézményekre fordított pénzösszeg jelenti, amely jövőre eléri az 5,4 millió eurót.

2022-ben várhatóan megkezdődik az iparcsarnok építése, ez 740 ezer eurós befektetést jelent. A városi park körbekerítésével együtt, mely 233 ezer euróba fog kerülni, ezek a jövő év legfontosabb beruházásai.

Az iparcsarnok projektjének elindítását nem csak a jövő év, hanem a korábbi időszakok egyik legfontosabb beruházásának tartjuk, amelyben megközelítőleg 50 ember találhat munkát” – mondta Agócs Attila polgármester.

A képviselők a helyi utakra irányuló beruházásokat is jóváhagytak 315 ezer euró értékben. Továbbá jóváhagyták a Püspöki utca „100 lakásos” bérháza mögötti burkolt területek revitalizálását 100 ezer euróért, valamint a Koháry téri koncertterem rekonstrukciójának első szakaszát közel 30 ezer euró értékben, amiből restaurálják a homlokzatot és nyílászárókat cserélnek. Az év elején két új műszaki tanterem is épül a II. Koháry István Alapiskolában és a papréti szlovák alapiskolában a Dél-Nógrád Partnersége Helyi Akciócsoport által támogatott program segítségével. Felújítják az Iskola utcai Alapiskola számítástechnika szaktantermének berendezését, és megújul további két buszmegálló is.

Az önkormányzat több projektet is benyújtott, amelyek jóváhagyásáról és esetleges megvalósításáról jövőre döntenek. Ilyen projektek a vasútállomás és az ipari övezet közötti kerékpárút második szakaszának megépítése, a Vasúti utca – Park utca – Sládkovič utca által körülzárt udvar revitalizációja vagy a Városi Művelődési Központ műszaki berendezésének bővítése. A képviselők a „Catching up regions” kezdeményezésen belül több városi terv társfinanszírozására is költségvetést fogadtak el, amelyek révén az önkormányzat a váralja infrastruktúráját szeretné fejleszteni, járdákat rekonstruálni vagy utakat megerősíteni.

Mivel a választási időszak elején elhatározott projektek nagy részét már megvalósítottuk, jelentős összeget – közel 106 ezer eurót – különítettünk el új projektdokumentációk kidolgozására. Ezek alapján a jövőben további európai uniós, állami költségvetésű és egyéb külső forrásokból származó támogatásokért pályázhatunk majd” – zárta a polgármester.

Bevezető
Fülek |

Kiegyensúlyozott 2022-es költségvetést fogadott el a város képviselő-testülete decemberben. A város csaknem 12,3 millió euróval gazdálkodik majd, a képviselők több beruházást is jóváhagytak – tudatta lapunkkal Mikuš Kovácsová Kladia szóvivő.

Település / hely
Fülek

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment