Search by category:
Egyéb kategória

Schmiedlová és Polášek az év teniszezői Szlovákiában

Schmiedlová és Polášek az év teniszezői Szlovákiában
Elek Zoltán
2021. 12. 21., k – 18:10

2021. december 22., szerda – 10:17
Friss ikon
Off

Törzs

A Szlovák Teniszszövetség által szervezett szavazás eredményeit a világjárvány miatt a korábban megszokott gálaest helyett egy ünnepi sajtótájékoztatón hirdették ki. A juniorok között Peter Benjamín Privara és Bianca Behúlová nyerték at év legjobbjának járó díjakat. A 2021 tehetsége címet Lucia Hradecká nyerte el.

A legjobb csapatnak járó trófeát a női válogatott vihette haza, amely a 2020-tól a Billie Jean King nevét viselő Fed-kupa sorozatban az 5-8. helyen végzett. „Örülök, hogy bejutottunk a tizenkettes végső döntőbe. Szeretnék köszönetet mondani az egész szakmai stábnak és a lányoknak is, remek teljesítményt nyújtottak” – mondta a szlovák válogatott kapitánya, Matej Lipták.

A szavazáson a férfiak között Polášek 190 ponttal végzett az élen, a második Alex Molčan lett 155 pontot gyűjtve, harmadikként pedig a tavalyi győztes Gombos Norbert zárt 76 ponttal.

Szeretnék köszönetet mondani az edzőimnek és a segítőimnek, nem volt könnyű dolguk velem. Még nagyobb köszönet jár a családomnak és a barátnőmnek. Remélem, hogy szerzek még hasonló trófeákat és az új partneremmel még sikeresebb leszek” – nyilatkozta a 36 éves teniszező, aki párosban az Australian Openen győzni tudott, az US Openen pedig az elődöntőig menetelt a horvát Ivan Dodiggal. A páros világranglistán a 9. helyen álló Filip Polášek lett továbbá a szövetség weboldalán lebonyolított voksolás alapján a legnépszerűbb szlovák teniszező 2021-ben.

A női mezőnyban Schmiedlová 219 pontot szerzett, így magabiztosan előzte meg a dobogó második fokán Viktória Kužmovát (93 pont) és Kristína Kučovát (85 pont). „Nagyon nehéz év volt. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki mellettem állt ebben az időszakban” – mondta a díj átvétele után a világranglista 85. helyén álló teniszező.

Bevezető
Pozsony |

Kedden Filip Polášeknek és Anna Karolína Schmiedlovának adták át a 2021 legjobb teniszezőinek járó díjakat a pozsonyi Nemzeti Teniszcsarnokban (NTC). Mindkét sportoló harmadik alkalommal végzett az élen.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Elek Zoltán

Read More

Post Comment