Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský: Lehet, hogy az éttermeket csak az oltottak előtt nyitjuk meg

Lengvarský: Lehet, hogy az éttermeket csak az oltottak előtt nyitjuk meg
Hegedűs Norbert
2021. 12. 22., sze – 16:52

2021. december 22., szerda – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

Ezt a szerdai kormányülés után jelentette ki Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter. Ez az intézkedés vonatkozhat az éttermekre is, amelyek a tervek szerint január 3-án nyithatnak meg újra.

A miniszter hozzáfűzte: az idei év végéig minél inkább korlátozni akarják azt, hogy az emberek kapcsolatba kerüljenek egymással. „Jelenleg mintegy 180 000 személy vár az oltásra, a többségük az ún. booster adagra. Időre van szükség, hogy kialakuljon az immunitásuk” – magyarázta Lengvarský.

A miniszter tisztában van vele, hogy szenved a gazdaság, ezért kilátásba helyezte, hogy január 9. után talán többféle szolgáltató egység megnyitását is engedélyezik, de csak az oltottak és a gyógyultak számára. Fontolgatják annak lehetőségét is, hogy bizonyos szolgáltatásokat csak az oltottak vehetnének igénybe.

Január 3-ától a vendéglátóhelyek csak a szigorú higiéniai előírások betartása mellett, 50 %-os kapacitással működhetnek. Arra a kérdésre, vajon elképzelhető-e, hogy étterembe is majd csak az oltottak mehetnek, a miniszter igennel válaszolt. Ez akár már január 3-ától is érvényes lehet, tette hozzá.

Ekkortól nyithatnak ki az éttermek

Veronika Remišová ismertette a kompromisszumot, amiben megegyezett a kormány.

Bevezető

A kormány továbbra is fontolgatja, hogy a vendéglátóhelyeket csak a COVID-19 betegség ellen beoltott személyek előtt nyitná meg, vagyis nem ún. OP rezsimben (oltották és gyógyultak).

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment