Search by category:
Egyéb kategória

Jertek, menjünk Betlehembe, a kisdedhez örvendezve!

Jertek, menjünk Betlehembe, a kisdedhez örvendezve!
Száz Ildikó
2021. 12. 24., p – 09:38

2021. december 24., péntek – 10:17
Friss ikon
Off

Törzs

Érsekújvárban az óvodások és kisiskolások idén is saját karácsonyfát állíthattak és díszíthettek a városháza előtti téren, ahol az óriási kidíszített fenyőfa áll.

Tardoskedden a gyerekek adventkor, ünnepre hangolódáskor festett képeivel díszítették ki a főút mentét, a községháza és a faluházhoz közeli térséget.

A községháza ablakai idén adventi naptárként szolgáltak. Buják Vince tardoskeddi fafaragó ma már nem lehet köztünk, ám az óvoda utcájába letérők az egykori tardoskeddi mester fából faragott betlehemi figuráit megcsodálhatják a családi ház előkertjében.

Kamocsán a községháza udvarában áll a takaros kis Betlehem, a főútról is jól látható a szent család szerény, de kivilágított hajléka.

Andódon a községházához közeli körforgalomnál találjuk a Betlehemet, a templomba igyekvők, a rokonokhoz indulók bizonyára itt is megállnak előtte egy kis időre.

Vágsellyén a városházával szembeni téren áll a Betlehem, néhány lépésre a magyar alapiskolától és a templomtól, nem lehet nem útba ejteni. A város sétányán díszes kapu fogadja a látogatókat.

 

Betlehemek
2021. 12. 24., p – 09:46
Száz Ildikó
Gallery images

Bevezető
Érsekújvár/Vágsellye |

Érsekújvár és Vágsellye főterét is faragott Betlehem díszíti. Ünnepi díszben állnak a kisebb és nagyobb községek főterei, utcái. A karácsony csodáját és békéjét vágyó lakosok, kisgyerekes családok bizonyára tesznek egy sétát ünnepek idején a város, vagy a falu központjában és útba ejtik a Betlehemet.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár/Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment