Search by category:
Egyéb kategória

Megszólalt a gázkereskedő: Rövid időn belül ellehetetlenített volna a helyzet

Megszólalt a gázkereskedő: Rövid időn belül ellehetetlenített volna a helyzet
Sudár Éva
2021. 12. 24., p – 09:36

2021. december 24., péntek – 09:36
Friss ikon
Off

Törzs

Dr. Jellen Kornél mindenekelőtt a földgázár elszabadulására hivatkozott, ami ebbe a helyzetbe lavírozta a feleket: „Az idei gázéves szerződéskötés óta a piaci árak már több mint hatszorosára emelkedtek, úgy, hogy partnerünk (a Győr-Szol – a szerk.) a korábban a szerződéses ár alapját képező mennyiségeknél jelentősen nagyobb mennyiségű gázt vételezett tavasz óta. Nyáron ez a volumenkülönbség sokszoros volt, és ennek oka nem a távhőtermelésben keresendő.”  

A Global NRG Zrt elnöke hivatkozott Dézsi Csaba Andrásnak a közmeghallgatáson, elhangzott szavaira mondván, azokból kitűnik, hogy a győri hőszolgáltató a Global által leszállított földgázt már nyáron is elsősorban áramtermelésre használta fel, és ezt a gyakorlatot a továbbiakban is folytatni kívánta. „A mi kárunkra tehát, az energiaválság közepén a távhő szükségleten felüli földgázégetésből nyert áramot, melyből saját profitot termelt.” 

 Hozzátette még: „Míg korábban a Győr-Szol a számláit rendben fizette, a tárgyalások alatt már elmaradt a fizetésével, azóta pedig a leszállított gázmennyiségeket sem kívánja megfizetni, arra hivatkozással, hogy felmondásunkat jogszerűtlennek tekinti.”  

Dr. Jellen Kornél is úgy gondolja, a győri távhőellátás körül kialakult helyzet miatt  (is) született meg az a kormányrendelet, ami mostantól kizárja az egyoldalú szerződésfelbontást. Ez – tesszük már mi hozzá -, Győrön nem nagyon segít.  

A teljes cikk itt olvasható.  

Bevezető
Győr |

Más szerződéses partnereik védelmében is kénytelenek voltak a Győr-Szollal kötött megállapodás jelentős átalakítását kérni vagy a szerződés megszüntetésében eljárni – reagált a Telexnek Jellen Kornél, a Global NRG Zrt. elnöke arra, hogy a gázkereskedő cég december 14-től felmondta Győrrel a szerződését.  

Címkék

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment