Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling: 2021-ben az oktatás finanszírozásán és egységesítésén dolgoztunk

Gröhling: 2021-ben az oktatás finanszírozásán és egységesítésén dolgoztunk
Macsicza Mark
2021. 12. 26., v – 12:23

2021. december 26., vasárnap – 12:39
Friss ikon
Off

Törzs

Gröhling megjegyezte, piacot nyitottak a tankönyvek előtt, így könnyebben vásárolhattak az iskolák. Elmondása szerint a továbbiakban nem kell bonyolult beszerzési eljárást végezniük az iskoláknak:

Sikerült érvényesíteni az állami kutatóintézetekről szóló törvénymódosítást, valamint a Szlovák Tudományos Akadémia (SAS) reformját, amelyet az előző kormány nem végzett el

– mondta a miniszter. Ennek köszönhetően az SAS hatékonyabban tud működni, szorosabban tud együttműködni az üzleti szférával, és ezáltal tudományos ismereteit átültetni a gyakorlatba.

A miniszter kijelentette, a törvényekbe bevezették az inkluzív nevelés, a támogató csoportok vagy a nemzeti nevelés fogalmát is.

Olyan tanácsadási reformot vezetünk be, amely egységesíti a diagnosztikai folyamatokat és eljárásokat, áttekinthetőbbé teszi a tanácsadási rendszert és azt közelebb viszi a gyerekekhez és a szülőkhöz. Bevezettünk több lehetőséget az általános iskola elvégzésére azok számára, akik nem végezték el.

– zárta gondolatait az oktatási miniszter.

(TASR)

Bevezető

2021-ben létrejött az oktatás finanszírozásának egységesítése, amely 2013-tól elvárt dolog volt. Kiegyenlítettük az állami-, a magán- és az egyházi iskolák finanszírozását – ezt Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter nyilatkozta a TASR-nek adott interjújában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment