Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling: Változik a középiskolai felvételi rendszer

Gröhling: Változik a középiskolai felvételi rendszer
Hegedűs Norbert
2021. 12. 27., h – 13:18

2021. december 27., hétfő – 13:18
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszter tájékoztatása szerint egy tanuló két klasszikus, és két tehetségi vizsgát igénylő jelentkezést adhat majd be, és meghatározhatja az iskolák sorrendjét a prioritás szerint. Abban az iskolában tanulhat tovább, amelybe sikeresen felvételizett, és amelyiket előbbre sorolta.

A törvény új szakmákat is meghatároz, konkrétan az iskolai digitális koordinátort és az iskolai egészségügyi nővért. „Az iskolai digitális koordinátorok kísérleti jelleggel már mintegy 300 iskolában tevékenykednek. Feladatuk a pedagógusok és a tanulók digitális képességeinek fejlesztése, a digitális technológiák oktatása és bevezetése a tantervbe” – mondta az oktatási miniszter.

Elmondta továbbá, hogy jelentős reformok várhatók a tanácsadási rendszerben is, amely alapján az asszisztenseket beosztják. „Egységes diagnosztikai eljárásokat és módszereket vezetünk be a rendszerbe, ami által átláthatóbb és könnyebben hozzáférhető lesz a szülők és a gyerekek számára” – mondta az oktatási tárca vezetője. A változás 2023-tól lép életbe.
 

Bevezető

Számos változást hoz az oktatási törvény módosítása, az egyik a középiskolai felvételi vizsgák módosítása – mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a TASR-nek adott interjújában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment