Search by category:
Egyéb kategória

Idén a benzin és a gázolaj ára is rekordszinten drágult – Mi várható 2022-ben?

Idén a benzin és a gázolaj ára is rekordszinten drágult – Mi várható 2022-ben?
Balaskó Réka
2021. 12. 29., sze – 14:48

2021. december 29., szerda – 18:18
Friss ikon
Off

Törzs

Az elmúlt tizenkét hónapban a benzin literje 34 centtel, a gázolaj literje pedig 41 centtel drágult, így több éves rekordok dőltek meg.

A drága üzemanyag azonban nemcsak minket érint, az egész világon problémát jelent, mivel a vállalatok nem tudják kielégíteni a növekvő keresletet – írja a tvnoviny.sk.

„Óriási alulberuházás van az olajkitermelésben, amit a nyugat nem túl okos energiapolitikája okozott, ez túlságosan és túl gyorsan a zöld források felé orientálódott, és ahhoz vezetett, hogy a bányavállalatok leálltak a lelőhelyek helyreállítására történő beruházásokkal” – mondja Stanislav Pánis, a J&T Bank elemzője.

A 2022-re vonatkozó előrejelzések sem ígérnek semmi jót. A benzin és a gázolaj ára úgy tűnik, hogy elérte a plafont, de jelentős visszaesésre nem számíthatunk – közölte a tvnoviny.sk.

„Ha van is árvisszaesés, az átmeneti és átmeneti is lesz. Ezután az árak visszatérnek a magasabb szintre, mind a nyersolaj, mind a benzinkutak tekintetében” – mondta Pánis.

Így fosztják ki jövőre a nyugdíjasok pénztárcáját

Pozsony |

A kormány azt hiszi, hogy a nyugdíjasoknak odadobott morzsákkal, a szánalmasan alacsony nyugdíjemeléssel sikerül elkápráztatnia őket.

(br, tvnoviny.sk)

Bevezető

Ez főként az olajtermelésnek köszönhettük, amely egyszerűen nem tudott lépést tartani a világszerte megnövekedett igénnyel. Mire számíthatunk 2022-ben?

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment