Search by category:
Egyéb kategória

Királyhelmecen és Nagykaposon sem divat a szilveszteri tűzijáték

Királyhelmecen és Nagykaposon sem divat a szilveszteri tűzijáték
Németi Róbert
2021. 12. 29., sze – 14:51

2021. december 29., szerda – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

Leczo Zoltán, a királyhelmeci önkormányzat kommunikációs szakembere szerint Királyhelmecen igazából sohasem szervezett a város vezetése szilveszteri tűzijátékot. „Városunkban maximálisan a szüreti ünnepségeket szoktuk tűzijátékkal zárni. Mivel szilveszterkor ennek nálunk nincs szokása, egy erre meghatározott keret sincs, amit erre költenénk. Ettől függetlenül a szüreti ünnepségeken látott tűzijátékokat is a helyi vállalkozók segítségével szerveztük, a város csak nagyon kevés esetben költött erre pénzt. Csakúgy mint az előző években, idén is érvényes, hogy a házi tűzijátékokat csak a központilag meghatározott időintervallumban, december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig használhatják a polgárok” – közölte lapunkkal Leczo Zoltán. Petrikán Péter nagykaposi polgármester álláspontja szinte megegyezett Leczoéval, elmondása szerint az Ung-vidéki kisvárosban sem készülnek szilveszteri durrogtatásra.

„Nem látjuk értelmét, hogy éjfél előtt pár perccel a városi hivatal elé csődítsük a lakosokat. Aki akar, az odahaza indít egy-egy tűzijátékot. Nálunk maximálisan a Lecsófesztivál zárórendezvényén szoktunk tűzijátékot indítani, de mivel a világjárvány miatt az utóbbi években az is elmaradt, a nagykaposiaknak nem igazán volt ilyesmihez szerencséjük” – zárta Petrikán Péter.     

Bevezető
Királyhelmec/Nagykapos |

Bár továbbra is nagyon sok városban ünnepi tűzijátékkal köszöntik az önkormányzatok az új évet, a Bodrogköz és Ung-vidék központi városainak elöljárói szerint náluk sohasem volt divat a szilveszteri durrogtatás.

Település / hely
Királyhelmec/Nagykapos

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment