Search by category:
Egyéb kategória

Utazási korlátozások: a két dózis is kevés lehet

Utazási korlátozások: a két dózis is kevés lehet
szabolaci
2021. 12. 30., cs – 00:03

2021. december 30., csütörtök – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

Ausztria volt az első, amely jelen­tősen szigorított a beutazási sza­bályokon, a határátlépéshez már nem mindenki számára elegendő az oltási igazolvány. A teljesen beol­tottaktól már egy negatív tesztered­ményt is elkérnek (72 óránál nem régebbi PCR-t), a tesztelési köte­lezettség alól mentesülnek azok, akik már megkapták a harmadik, azaz a booster dózist, nekik to­vábbra is elegendő bemutatni az oltási igazolást. A belépést köve­tően az országban már elegendő a két oltás, a 2G-rendszerben. Az országban egyébként – kisebb-nagyobb korlátozásokkal – minden működik, nyitva a szállodák, étter­mek, síközpontok, egyedül arra kell felkészülni, hogy a megszokottnál korábban zárhatnak a boltok, étter­mek – a legújabb terv szerint este 10-kor.

Magyarországon vannak a legeny­hébb beutazási szabályok, a határon gyakorlatilag nincs ellenőrzés, mint ahogy azt a szlovák külügyminisz­térium oldala írja, és június 23-tól nyitva állnak a határok, teszt és karanténkötelezettség nincs, be­utazhatnak az oltottak és az oltat­lanok is egyaránt.

Csehország is szigorított, míg eddig elegendő volt a két oltás, most már ez kevés, a teljesen oltottaktól itt is elvárás a 72 óránál nem régebbi PCR-teszt. Az osztrák modellhez hasonlóan azok, akik megkapták az emlékeztető oltást, teszt nélkül is beléphetnek az országba. Azoknak is fel kell mutatniuk a negatív teszt­eredményt, akik az elmúlt fél évben estek át a fertőzésen.

Olaszországban már nem ilyen megengedőek, ott minden belépő­től elvárják a negatív tesztet, füg­getlenül az oltások számától – az oltatlanok itt is karanténba kerül­nek, 5 napra, így oltás nélkül csak a legelszántabbaknak éri meg utazni.

Több európai ország is változtatott a szabályokon, újabban a görögök is elvárják a negatív tesztet, Lengyel­országban, Németországban, Fran­ciaországban egyelőre elegendő az oltási igazolvány, igaz, a beutazási feltételek folyamatosan változnak, ezért indulás előtt mindenképpen ellenőrizze a legfrissebb előírásokat, hogy minden tekintetben megfe­lel-e a belépési szabályoknak.

Bevezető

 Sok országban már az oltottaktól is elvárják a negatív teszteredményt, így aki külföldön sze­retne szilveszterezni, annak már nem lesz elég az oltási igazolvány. Pár kivételt leszámítva. Az oltatlanok szinte mindenhol ka­ranténba kerülnek.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment