Search by category:
Egyéb kategória

Matovič az oltás felgyorsítását sürgeti

Matovič az oltás felgyorsítását sürgeti
Bugár Anna
2021. 12. 30., cs – 16:52

2021. december 30., csütörtök – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

Igor Matovič tegnap felszólította az egészségügyi minisztériumot az oltási tempó felgyorsítására, követeli, hogy az időpontok szétosztásánál előnyt élvezzenek a 60 évnél idősebbek. Jelenleg 100 ezren várnak a vakcinára, ezért az oltási bónusz feltételei is változnak.

Matovič bejelentette, hogy változik az oltási bónusz határideje – azoknak, akik október 15-ig megkapták a második dózist, az eredeti feltételek szerint december 31-ig kellett regisztrálniuk a harmadikra, és legkésőbb január 15-ig be kellett volna adatniuk az emlékeztető oltást. A kormány viszont a tegnapi online ülésén úgy döntött, hogy a december végi regisztrációs dátumot január közepére tolja ki, a vakcinát pedig a hónap végéig kell beszúratni. Azoknak, akik a Janssen oltóanyaggal vannak beoltva, március elsejéig kell megkapniuk a következő adagot. Matovič az oltás lassú tempója miatt élesen bírálta az egészségügyi tárcát, úgy véli, az oltás terén kudarcot vallott a szaktárca.

Az elektronikus váróteremben közel 50 ezer 60 év feletti személy van regisztrálva, további 54 ezren pedig ugyan már kaptak időpontot, de még nem kerültek sorra. Az elmúlt 10 nap alatt átlagban napi 6 ezer idős embert oltottak be.

A pénzügyminiszter szerint felelőtlenség, hogy a legveszélyeztetettebb korosztálynak hetekig kell várnia a vakcinára. Szeretné, ha az egészségügyi tárca elsősorban az idősek számára tenné lehetővé a gyors beoltást, függetlenül attól, hogy regisztráltak-e.

Időpont nélkül várakozni hagyni a nyugdíjasokat, közben pedig oltani a 16 éveseket a helyzet félreértése

– mondta.

Bevezető
Pozsony |

Nem bírják elég gyorsan oltani az idősebbeket, ezért kitolják a regisztráció és az oltás határidejét, hogy senki ne maradjon le az oltási bónuszról.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment