Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőtől visszaállítják az eredeti vasúti menetrendet

Hétfőtől visszaállítják az eredeti vasúti menetrendet
Hegedűs Norbert
2022. 01. 07., p – 14:56

2022. január 7., péntek – 15:16
Friss ikon
Off

Törzs

Az ideiglenes menetrend a lockdown, az iskolák bezárása és a karácsonyi szünet miatt lépett érvénybe. „Mivel hétfőtől (január 10.) kinyitnak az alapiskolák és a középiskolák, több utassal számolunk” – közölte Tomáš Kováč, a ZSSK kommunikációs osztályának igazgatója.

Január 9-től a 2021/2022-es eredeti menetrend szerint közlekedik minden vonat, a menetrend tavaly december 12-én lépett életbe.

Kováč hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt főleg Pozsony (Bratislava) környékén hiányoztak a mozdonyvezetők, és elképzelhető, hogy ebben a régióban ideiglenesen továbbra is járatkimaradások lesznek, de a ZSSK igyekszik ezek számát operatív módon minimalizálni.

Ezzel összefüggésben a Pozsonyligetfalu-Rajka (Bratislava-Petržalka–Rajka) vonalon mind a tíz személyvonatot vonatpótló busszal helyettesítik. A rajkai vasútállomáson a buszok a Hegyeshalomról érkező vonatokhoz igazodnak. Ez a rendelkezés január 9-től visszavonásig lesz érvényben.
 

Bevezető

A közlekedési tárca utasítására a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) megszünteti az ideiglenes vasúti menetrendet, amely mintegy 350 vonatot érintett országszerte.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment