Search by category:
Egyéb kategória

Járványhelyzetben is bizakodók az érsekújvári kultúraszervezők

Járványhelyzetben is bizakodók az érsekújvári kultúraszervezők
Száz Ildikó
2022. 01. 21., p – 14:50

2022. január 21., péntek – 16:00
Friss ikon
Off

Törzs

Városi rendezvények

A járványügyi intézkedések legújabb variánsa lehetővé teszi a bábszínházak látogatását. A főtéri kultúrház kistermében január 30-án 10 órától tekinthetik meg azt a szlovák nyelvű interaktív mesét a gyerekek a bátor legényről, aki megmenti az elvarázsolt királylányt. Bábszínházi előadások minden második vasárnap lesznek, filmvetítések a Béke moziban az aktuális műsor szerint OP-módban zajlanak. Lesz Valentin-napi vetítés is” – tájékoztatott Bernáth Petronella, az Érsekújvári Városi Hivatal szóvivője. Érsekújvárban az év első negyedében több programmal készülnek. Az eredményes tanulók díjazását március 16-ra tervezik, és az érvényes járványügyi intézkedések betartásával valósítják meg. „A Hercegnők érsekújvári báljára január elején nem kerülhetett sor, a márciusra tervezett tanítók-napi rendezvény szintén tömegrendezvény, a város az érvényes járványügyi intézkedések betartásával szervezné meg” – egészítette ki az elmondottakat Bernáth Petronella.

Lesznek Czuczor-napok

Danczi József, a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének elnöke a napokban tájékoztatta a közönséget, hogy elmarad a reprezentációs bál, és valószínűleg a hagyományos retro-bált sem tartják meg. „Remélem, idővel javulnak a körülmények és hamarosan találkozhatunk a rendezvényeinken, de most vigyázzunk az egészségünkre és egymásra. Még nem tudjuk, milyen keretek között valósíthatjuk meg az idei Czuczor Gergely Irodalmi és Kulturális Napokat márciusban. Szeretnénk megrendezni a már hagyománnyá vált, Szeretünk Csemadok zenés rendezvényt. A Csemadok-székház adna otthont a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulójának. Terveink között szerepel a Czuczor-napok keretében kiállítás, könyvbemutató és a szorosabb együttműködés jegyében meghívnánk a Csemadok Párkányi Alapszervezetének a színjátszóit, hogy bemutassák a Komámasszony, hol a stukker című darabjukat” – tájékoztatott Danczi József.

Lesz Esszencia koncert

A civil szervezeteket tömörítő KultúrKorzó vezetése az év első napján tizedik alkalommal lepte meg a közönségét színvonalas újévi koncerttel, a Camerata Budapest kamarazenekar fellépésével és érsekújvári tehetségek közreműködésével. A közönség élő adásban követhette a főtéri kultúrházban zajló eseményt. Stugel Tibor, a KultúrKorzó elnöke arról tájékoztatott, hogy a szervezetük jelenleg évet zár, zenekarokkal tárgyal. „Úgy gondolom, februártól beindulunk rendesen, és addigra letisztul a programtervezet is. Ami már most biztos, az a március 15-i Esszencia koncert és április 30-án Szarka Gyula koncertje. Az IrodalmiKorzó újabb találkozóira és kiállításokra is vannak terveink, de ezzel kapcsolatban még semmi biztosat nem árulhatok el” – mondta Stugel Tibor.

Érsekújvárban a megyei fenntartású intézményekben, a Zmeták Ernő Galériában, az Anton Bernolák Könyvtárban és a Thain János Múzeumban is várják a látogatókat, az iskolák tanulóit. Az aktuális kiállításokról, programokról az intézmények honlapján és közösségi oldalon rendszeresen tájékoztatják a lakosokat.

 

Bevezető
Érsekújvár |

Év végén még meghirdették, de január elején az erősödő járványhelyzet miatt már le is fújták a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének február 12-re tervezett hagyományos reprezentációs bálját. A városi hivatal dolgozói és a magyar kulturális szervezetek vezetői abban bíznak, hogy a tervezett programok egy része mégis megvalósulhat.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment