Search by category:
Egyéb kategória

Holnaptól ismét új szabályok Ausztriában

Holnaptól ismét új szabályok Ausztriában
Sudár Éva
2022. 01. 31., h – 17:24

2022. január 31., hétfő – 17:24
Friss ikon
Off

Törzs

Az Osztrák Szakszervezeti Szövetség közzétette az új, érvényes rendelkezéseket. Lássuk hát az új, életbe lépett szabályokat Ausztriában.

FFP2 maszkviselési kötelezettség beltéren és kültéren, ahol a minimális távolság nem tartható,
általános kijárási tilalom 22.00 órakor,
nincs éjszakai és álló vendéglátás, továbbra is szigorú szabályok vonatkoznak az összejövetelekre,
2-G engedély, mint belépési engedély vendéglátóipari-, kereskedelmi-,valamint a szabadidős és kulturális létesítmények ügyféltereihez.

2022. február 5-től az általános kijárási tilalom időpontja 2 órával későbbre tolódik (azaz 22:00-ról éjfélre). A kijelölt ülőhely nélküli összejöveteleken a maximális létszám 25-ről 50 főre emelkedik. Ettől kezdve a rendezvényeken csak a 2G szabály és az FFP2 kötelezettség lesz érvényben (a korábbi „2G+” és „Booster+” szabály helyett).

2022. február 12-től a kereskedelemben megszűnik a 2G szabály. Az FFP2 maszk viselése ezután minden üzletben kötelező lesz.

2022. február 19-től a vendéglátóiparban a 2G szabály a 3G szabályozásra bővül. A PCR-tesztek érvényessége a gasztronómia esetében 48 órára csökken – minden más területen a PCR-tesztek érvényessége változatlanul 72 óra marad. Ha a PCR-tesztek nem állnak rendelkezésre, az antigéntesztek is 24 órán át érvényesek. Ettől kezdve az eseményekre is a 3G szabály vonatkozik (a korábbi 2G szabály helyett).

Bevezető
Ausztria |

Februártól szinte hetente jönnek új szabályok Ausztriában, ezek menetrendje már ismert. Mostantól este 10 órától kijárási tilalom lép életbe, akárcsak FP2 maszkviselési kötelezettség beltéren és kültéren, ahol a minimális távolság nem tartható. Február 12-től a kereskedelemben megszűnik a 2G szabály, az FFP2 maszk viselése ezután minden üzletben kötelező lesz.

Település / hely
Ausztria

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment