Search by category:
Egyéb kategória

Peking: Két szlovák hokis koronavírusos

Peking: Két szlovák hokis koronavírusos
Orosky Tamás
2022. 02. 01., k – 17:58

2022. február 1., kedd – 18:08
Friss ikon
Off

Törzs

Elsőként Peter Cehláriknak lett pozitív a koronavírustesztje, majd Michal Krištof, illetve a szakmai stáb tagja, Ján Lašák kapusedző is hasonlóan járt. „Szerencsére semmilyen tüneteik nincsenek. Optimisták vagyunk, kivárunk, a keddi edzést is eltoltuk estére, nem pánikolunk – mondta a keddi sajtótájékoztatón a válogatott főmenedzserének asszisztense, Oto Haščák. A Pekingbe nem utazó Miroslav Šatant helyettesítő szakember hozzátette, természetesen B tervvel is készülnek: „Ha az említettek nem utazhatnának, a tartalékok közül hívunk be játékosokat. Hajlunk affelé, hogy maradjanak egyelőre a klubjaikban. Szükség esetén két nap alatt el tudnánk vinni őket Pekingbe.

Haščák nem akart neveket elárulni, Craig Ramsay szövetségi kapitány azonban nem kertelt, amikor erről kérdezték az újságírók. „Beszélgettünk róluk a stábban, Adam Liška és Róbert Lantoši neve került főleg szóba. Nagy kár lenne, ha Cehlárik nem lehetne ott Pekingben, a tavalyi vb-n és az olimpiai selejtezőn is nagyon jól játszott, fontos személyiség volt az öltözőben – jegyezte meg Ramsay. – Mindenki jól érzi magát a csapatból, senki sem beteg. De persze mi is izgulunk kicsit a stábban, milyen eredményt hoznak majd a friss tesztek, mivel Jano Lašákkal sokat voltunk együtt.

Mário Grmannak, a válogatott védőjének is bizonytalan a sorsa, az első eredményei nem voltak egyértelműek. „A fiúk persze nem teljesen nyugodtak, kérdezgetik, milyen szabályok lesznek érvényben az olimpián. Felborul a felkészülés normális menetrendje, de nincs mit tenni – jegyezte meg Haščák a járványhelyzet kapcsán.

A szombati gyülekező óta mindössze két edzést abszolvált a szlovák csapat, amelynek nagy része szerdán indul útnak Pekingbe. „El kellett fogadnunk néhány cseh klub döntését, amelyek csak később engedik el a játékosaikat. Ďaloga, Kelemen, Čerešňák vagy Konrád a legjobbjaink közé tartoznak, van bennünk egy kicsi félsz, nehogy lebetegedjenek a klubjaikban – ismerte el Haščák.

A válogatottnál ugyanis minimalizálták a hokisok kölcsönös érintkezését. A játékosok egymástól elzárva töltötték a napokat szobáikban. „Szerintem majd Pekingben fogom jobban átérezni az olimpiai hangulatot, most inkább vegyesek az érzéseim – mondta Peter Zuzin, a zólyomiak játékosa. Martin Gernát, a Lausanne légiósa pedig azt hangsúlyozta, a helyzet inkább az edzői stábnak jelent gondot. „Aki itt van, mindenki játszani szeretne. Én karácsonykor átestem a Covidon, három nap alatt túl voltam rajta” – nyilatkozta a 24 éves védő.

Ő még néhány nappal ezelőtt is bajnokit játszott, de a KHL-es légiósok már hosszú idő óta meccs nélkül vannak, Michal Čajkovský például két hete hokizott utoljára. A szlovák válogatott Pekingben egy felkészülési meccset játszik a tervek szerint a németek ellen (febr. 7.), három nap múlva (febr. 10.) pedig Finnország ellen megkezdik a szereplést az olimpiai tornán.

Fontos, hogy a játékosok élvezzék az olimpiát és elhiggyék, hogy minden meccset meg tudnak nyerni. Kell találni időt a pihenésre is, még ha ez nem is lesz egyszerű, mert egymás után fognak sorjázni a dolgok Pekingben – tette hozzá Ramsay.

Öt extraligás hokis Ramsay olimpiai keretében

Pozsony |

Craig Ramsay szövetségi kapitány és Miroslav Šatan, a válogatott főmenedzsere (és egyben a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke) ismertette a szlovák olimpiai csapat 25 tagú keretét.

Bevezető
Pozsony |

Peter Cehlárik és Michal Krištof olimpiai szereplése bizonytalanná vált a szlovák jégkorong-válogatottban, melynek nagyrésze szerdán kel útra Pekingbe.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment