Search by category:
Egyéb kategória

Az egyházi vezetők követelik, hogy minden ember újra járhasson templomba

Az egyházi vezetők követelik, hogy minden ember újra járhasson templomba
Balaskó Réka
2022. 02. 02., sze – 09:35

2022. február 2., szerda – 09:39
Friss ikon
Off

Törzs

„Kérjük, hogy a valláshoz kapcsolódó lelki élet szempontjából, amely az Alkotmányban is meghatározott alapvető jogok és szabadságok egyike, a vallási szolgáltatásokat tekintsék hasonlónak, azaz nélkülözhetetlennek” – áll a levélben.

Kötelességüknek tartják, hogy megvédjék minden ember életét és egészségét. „Ezért dolgozunk együtt a közintézményekkel és a tisztviselőkkel a helyzet kezelése érdekében. Természetesen mindig készek vagyunk megfelelő szabályokat és intézkedéseket hozni, és továbbra is támogatni fogjuk a békét, ösztönözni fogjuk az összetartozást és a kölcsönös segítségnyújtást. Kérjük, hogy értsék meg helyzetünket, és olyan döntéseket hozzanak, amelyek Szlovákia közös javát szolgálják” – jegyezték meg.

Richard Duda, a Zsidó Hitközségek Központi Szövetségének elnöke és Ivan Eľko, a Szlovákiai Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke  rámutattak, hogy Szlovákia egész területén – más uniós országokkal összehasonlítva – már régóta lehetetlen, hogy az OP-rezsimen kívül eső hívők részt vegyenek a vallási szertartásokon.

Bevezető

A miniszterelnöknek írt levelükben rámutatnak, hogy szigorú szabályok betartása mellett még a nem oltottakat is beengedik az alapvető fontosságú létesítményekbe.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment