Search by category:
Egyéb kategória

Soha nem szabadulhat a férfi, aki elkábította majd vízbe fojtotta áldozatát

Soha nem szabadulhat a férfi, aki elkábította majd vízbe fojtotta áldozatát
Sudár Éva
2022. 02. 02., sze – 09:19

2022. február 2., szerda – 09:19
Friss ikon
Off

Törzs

A férfi két sértettel is nyugtatókat itatott, hogy kirabolja. Majd miután az egyik öntudatlan állapotba került, vízbe fojtotta: a Dunához vitte és belökte az ájultat. Azért ölte meg, nehogy ismét börtönbe kerüljön, ha az illető magához tér és feljelenti. A másik sértettet életveszélyt okozóan bántalmazta, hogy elvehesse mobiltelefonját és 3500 forintját. A gyilkos élettársa mindezt végig nézte, és nem lépett közbe, de nem is segített neki. 

A fuldoklót otthagyták, a másikhoz álnéven egy nyilvános telefonfülkéből mentőt hívott a bántalmazó, csak sajnos a mentőegység nem találta meg a sötétben a park padjai között fekvő sértettet. A vádlottak lesben állva figyeltek, mégis távoztak. Egy óra múlva tértek vissza, akkor észlelték, hogy a férfi még mindig eszméletlen. Ekkor ismét eloldalogtak, majd miközben oda-vissza keringtek a környéken, a magához tért áldozat maga hívott mentőt a fülkéből, ekkor már megtalálták.  

Az ítélőtábla helybenhagyta egy férfi tényleges életfogytig tartó büntetését. Viszont úgy látta, hogy az élettárs esetében nincs szó bűnsegédletről, viszont bűnpártolásért segítségnyújtás elmulasztásáért négy és fél évre ítélte. 

Ez volt a 12.-dik tényleges életfogytiglan, amit az öt megyében illetékes Győri Ítélőtábla kiszabott az intézmény 2005-ös felállítása óta. A legutolsó, akit „lassú halálra” ítéltek tavaly októberben, a berhidai gyilkos, B. Zsolt volt, aki Várpalotán megölte volt barátnőjét és annak kisfiát.  

A Győrben tényleges életfogytiglanra ítéltek rémtetteiről itt írtunk korábban rövid összefoglalót:  

 

A legkegyetlenebb gyilkosok, akiket életre ítéltek

Eddig összes 11 emberre szabott ki tényleges életfogytiglant az öt megyében illetékes Győri Ítélőtábla. A legutolsó „lassú halálra” ítélt a berihidai gyilkos, B. Zsolt, aki Várpalotán megölte volt barátnőjét és annak kisfiát.

Bevezető
Győr |

Tényleges életfogytiglant kapott Győrben másodfokon egy férfi, aki 2018 tavaszán a Dunába fojtotta áldozatát, hogy az korábbi bántalmazásért ne jelentse fel. A sértett társát is majdnem megölte az erőszakos többszörös visszaeső Dunaújvárosban. Az ügyben tavaly a Székesfehérvári Törvényszék döntött, a Győri Fellebbviteli Főügyészség közölte: sikerrel fellebbezett, mert a tényleges életfogytiglant helyben hagyták.  

 

Címkék

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Laczó Balázs

Read More

Post Comment