Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a pénteki Új Szó?

Miről ír a pénteki Új Szó?
Mészáros Richárd
2022. 02. 03., cs – 17:52

2022. február 3., csütörtök – 18:41
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet:

Szlovákiában nem egyszerre várható a negyedik hullám tetőzése – állítja az Adatok Pátosz Nélkül (Dáta bez pátosu) elemzőcsoport. Ehelyett regionális tetőpontokkal kell számolni, amelyek néhány járásban már el is érkeztek.
A kormánypártok ugyan elismerik, hogy az árak idén akár a jegybank által jelzettnél is gyorsabban nőhetnek, ám továbbra is képtelenek egyezségre jutni abban, hogyan is segíthetnének az emiatt nehéz helyzetbe került családokon, és a kérdésről a parlamentben sem hajlandók vitát nyitni.
Kiderült, a Szlovák Földalap (SPF) nem csak a pozsonypüspöki D4-es autópálya alatti értékes telkek esetében, hanem csak 2020-ban további magyarlakta településeken végzett be földelkobzásokat a Beneš-dekrétumokra hivatkozva. Több száz hektár került így állami tulajdonba.

Régió:

Hiánypótló segédeszközök készültek a magyar iskolásoknak
Káprázatos jégfal a Szádelői-völgyben

Kultúra:

Lovaggá ütötték Dráfi Mátyást, az elismerést a magyar kultúra és színházművészet határokon átívelő műveléséért és terjesztéséért kapta. Szabó G. László írása.
Olvasóink megtudhatják, kik kerülhetnek be idén a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. 
Harmadik lett a februári európai világzenei listán a Romengo új albuma. 

Sport:

Világi Oszkár megvette az NB II-es Győrt
Kik az abszolút újoncok a téli olimpián? Kivel versenyzett Peking a rendezésért? Milyen lesz a hokitorna NHL-esek nélkül? Olimpiai összeállításunkból minden fontosat megtudhatnak.

Bevezető

A pénteki lapunk tartalmából:

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment