Search by category:
Egyéb kategória

Változtak a határátlépés szabályai

Változtak a határátlépés szabályai
Mészáros Richárd
2022. 02. 04., p – 11:12

2022. február 4., péntek – 11:15
Friss ikon
Off

Törzs

Az oltatlan személyeknek tíz napról öt napra csökkent a kötelező karantén ideje, amennyiben nem észlelik magukon a fertőzés tüneteit, illetve negatív PCR-teszteredményt tudnak felmutatni. Utóbbit azonnal, az országba való érkezést követően elvégeztethetik.

Az oltatlanoknak emellett továbbra is kötelező regisztrálniuk magukat az eHranica rendszerbe, míg az oltottaknak és gyógyultaknak félévente csak egyszer kell megtenniük ugyanezt.

A Közegészségügyi Hivatal azt is elmagyarázta, miként kell számolni az ötnapos karantént: ha valaki február 4-én érkezik Szlovákiába, az ötödik nap, február 9-e, ez lesz a karantén utolsó napja. Az érintett tehát a következő napon, február 10-én hagyhatja el otthonát.

Péntektől ugyancsak eltörölték a koronavírus omikron variánsának szempontjából veszélyesnek tartott országok listáját is. A Nagy-Britanniából érkezőknek nincs szüksége PCR-teszt felmutatására.

Bevezető

Tíz napról öt napra csökkent a karantén ideje azok számára, akik külföldről érkeztek Szlovákiába. A karanténkötelezettség nem vonatkozik a teljesen beoltott személyekre, illetve azokra, akik az elmúlt 180 napban átestek a Covid-19-fertőzésen – derül ki a Közegészségügyi Hivatal rendeletéből.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment