Search by category:
Egyéb kategória

Három ország utasította el az operációra váró kisfiút, mert nem voltak beoltva a szülei

Három ország utasította el az operációra váró kisfiút, mert nem voltak beoltva a szülei
Balaskó Réka
2022. 02. 05., szo – 13:12

2022. február 5., szombat – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Nordbayern német portál szerint a visszautasítás oka az volt, hogy a fiú szülei nem kaptak védőoltást a koronavírus ellen. Mivel Ciprus nem rendelkezik a műtét elvégzéséhez szükséges felszereléssel vagy orvosi kapacitással, a helyi egészségügyi minisztériumnak sikerült megszerveznie, hogy a beavatkozást egy németországi klinika végezze el – írja a tvnoviny.sk.

Az indulás előtti napon azonban a kórház arról tájékoztatta a ciprusi hatóságokat, hogy a műtét nem lehetséges, mert a fiú szülei nem voltak beoltva. Mivel a műtét sürgős volt, kompromisszumos megállapodás született arról, hogy a megfelelő oltásokkal rendelkező gyám elkíséri a gyermeket Németországba. A család azonban elutasította ezt a javaslatot.

A ciprusi egészségügyi minisztérium ezért megpróbált alternatív klinikát keresni, de sem az Egyesült Királyságban, sem Izraelben nem jártak sikerrel. Mindkét esetben a kórházak ragaszkodtak ahhoz, hogy a gyermeknek oltott kísérője legyen.

Bár a szülők a német kórház elutasítása után azonnal megkapták az oltást, a második adagot már nem sikerült felvenniük, mivel a fiú műtétjét a lehető leghamarabb el kellett végezni. „Ha tudtam volna, beoltattam volna magam. De nem tartom helyénvalónak, hogy az egészséges embereket beoltják” – állította a fiú apja.A ciprusi minisztérium azonban hazugsággal vádolta meg a szülőket. Christina Yiannaki egészségügyi államtitkár hangsúlyozta, hogy a családot jóval korábban tájékoztatták az oltás szükségességéről.

Végül találtak egy alternatív klinikát Görögországban, amely befogadta a fiút, annak ellenére, hogy a szülők nem voltak teljesen beoltva.

Bevezető

A hároméves ciprusi kisfiút, akinek súlyos szívbetegsége van, egy németországi, nagy-britanniai és izraeli kórház utasította el.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment