Search by category:
Egyéb kategória

Felmérés: az oltatlanok se fizessenek

Felmérés: az oltatlanok se fizessenek
Czímer Gábor
2022. 02. 06., v – 17:03

2022. február 6., vasárnap – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Focus ügynökség felmérése szerint a lakosság 66,5 százaléka elutasítja, hogy az oltatlanoknak hozzá kelljen járulniuk a kórházi vagy egyéb kezelésük költségeihez, ha a koronavírus okozta betegség következtében szorulnak ellátásra. 31,1 százalék ért egyet ennek az ellenkezőjével, és csak 2,4 százalék nem tudott ebben a kérdésben állást foglalni.

A kutatásban azt is vizsgálták, hogy az egyes pártok választói miként vélekednek erről. A legnagyobb mértékben a szélsőjobboldali és a szociáldemokrata pártok választói utasították el, hogy az oltatlanok fizessenek az esetleges kezelésükért, a támogatóik 70-100 százaléka vélekedik így.

A kormánypártoknál is széles skálán mozog ez az arány. Míg például a Sme rodina szavazóinak 68,7 százaléka, addig az OĽaNO választóinak 38,5 százaléka utasítja el az oltatlanok ilyen felelősséggel terhelését. A Szövetség választóinak 56,1 százaléka utasítja el, hogy az oltatlanoknak fizetnie kelljen az esetleges ellátásukért, 43,8 százaléka pedig támogatja azt.

Markíza televízió által megrendelt reprezentatív felmérésben 1017 válaszadót kérdeztek meg. (czg)

Bevezető
Pozsony |

A lakosság kétharmada elutasítja, hogy az oltatlanoknak hozzá kelljen járulniuk a kezelésük költségeihez, ha COVID-betegség következtében szorulnak ellátásra.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment