Search by category:
Egyéb kategória

Gyerekirodalmi podcast a Pagony Kiadónál

Gyerekirodalmi podcast a Pagony Kiadónál
Juhász Katalin
2022. 02. 06., v – 16:23

2022. február 6., vasárnap – 17:02
Friss ikon
Off

Törzs

A szerda esténként jelentkező, 60-70 perces podcast adásaiban szó lesz az alkotói folyamatról, az adott szerző műveinek óvodai-iskolai felhasználhatóságáról, módszertani kérdésekről, a szerző életéről, személyiségéről. A komoly témák ellenére a humor és a játékosság is jellemzi majd ezeket a beszélgetéseket.

Az új kezdeményezés tehát elsősorban felnőtteknek – szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak – szól, Legközelebb Altatás után, elalvás előtt – Családi minták a gyerekkönyvekben címmel hallhatnak beszélgetést Szél Dávid pszichológussal, az Apapara blog és könyv szerzőjével. Miként öröklődnek a családi minták? Hogyan jelennek meg a transzgenerációs helyzetek a gyerekkönyvekben? Mikor, milyen mese hallgatása, könyv olvasása segítheti elő a felismeréseket, oldani az ismeretlen eredetű rossz érzéseket? Egyebek mellett ezeket a kérdéseket teszi fel a vendégnek Hajdu Zsanett.

A következő heti meghívott Berg Judit, a téma pedig Káosz és rend az életben és az írásban. „Nekem az írás olyan, mint a szörfösnek a hullám. Ha fel tudsz rá pattanni, akkor iszonyúan hasítasz” – vallja az írónő. Berg Judit nemcsak az egyik legnépszerűbb kortárs magyar gyerekkönyvszerző, hanem mindenre kíváncsi, kvantumfizikát olvasó, négy gyereket nevelő, az élet mindennapjait intenzíven megélő hús-vér ember. Mesél a nagy kudarcokról, elakadásokról, felismerésekről és az alkotói folyamat sajátosságairól is.

A további beszélgetésekben szó esik arról is, milyen egy érzékenyítő könyv, mit adjunk a kamasz olvasók kezébe, vagy hogyan beszéljünk a gyerekekkel az elmú-lásról, a halálról.

A podcast a következő címen érhető el: https://www.pagony.hu/podcast

Bevezető
Budapest |

A Pagony Kiadó szerkesztői és munkatársai szerint nemcsak olvasni, hanem beszélgetni is jó. A kiadó szakemberei kíváncsian fordulnak azokhoz, akik gondolnak valamit a világról, magukról, vannak kérdéseik és válaszaik, kétségeik és állításaik.

Település / hely
Budapest

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment