Search by category:
Egyéb kategória

Az igazolás a Covid-19 leküzdéséről leghamarabb a 11. napon igényelhető

Az igazolás a Covid-19 leküzdéséről leghamarabb a 11. napon igényelhető
Mészáros Richárd
2022. 02. 07., h – 16:26

2022. február 7., hétfő – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

Ha az ötnapos elkülönítés utolsó 24 órájában az elkülönített személy tünetmentes, elhagyhatja a karantént, de még további öt napig FFP2 reszpirátort kell viselnie a nyilvános helyeken. Ezt követően, tehát leghamarabb a 11. napon lehet igényelni a betegség leküzdéséről szóló igazolást, melyet 24 órán belül elküldenek. Sivá hozzáfűzte: az intézkedés összhangban van a vonatkozó európai jogszabályokkal.

A betegség leküzdését igazoló digitális, uniós Covid-igazolvány, amely gyerekek számára is igényelhető, a pozitív biológiai anyagminta begyűjtése időpontjától számított 180 napig érvényes. Az NCZI egy grafikus segédeszközt is közzétett „Hogyan szerezhető be az uniós, digitális Covid-igazolvány” címmel.

Bevezető
Pozsony |

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) aktuális rendelete értelmében a Covid-pozitív személy házi elkülönítése a mintavételtől számított öt napig tart, amennyiben PCR-teszt mutatta ki a pozitivitást. Igazolást arról, hogy átesett a Covid-19 betegségen, az illető leghamarabb a 11. napon kaphat – tájékoztatott Alžbeta Sivá, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) szóvivője hétfőn.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment