Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: Háború a szomszédban?

Téma a VASÁRNAPBAN: Háború a szomszédban?
Horváth Bianka
2022. 02. 07., h – 12:00

2022. február 7., hétfő – 12:15
Friss ikon
Off

Törzs

Grigorij Mesežnikov orosz származású, negyven éve Szlovákiában élő politológus szerint a háború esélye reális, Oroszország ugyanis olyan helyzetbe manőverezte magát, hogy már akkor sem fog engedni, ha tudja, csak veszíthet.

Miről van itt egyáltalán szó: orosz nagyhatalmi ambíciókról, irracionális félelmekről, erőfitogtatásról? Az ultimátum, hogy a NATO ne terjeszkedjen tovább Oroszország felé, csak mondvacsinált indok? Mi motiválja Putyint? A katonai támogatás nem csupán jelképes a százezres orosz hadsereggel szemben? A kilátásba helyezett gazdasági szankciók mennyire lehetnek Oroszország számára elrettentő erejűek? Újrakezdhetik az ukránok az atomfegyverek gyártását? Mikor indíthatnak támadást az oroszok Ukrajna ellen? Mennyire van az utóbbi hetek eseményeire hatással Szergej Lavrov külügyminiszter? Az orosz közvélemény mit gondol erről az egészről? Elképzelhető, hogy Oroszország visszalép és mégsem támadja meg Ukrajnát?

Vrabec Mária legújabb írásában ezeket a kérdéseket is feltette az ismert politológusnak. Elolvasható a már megvásárolható Vasárnapban!

Bevezető

Nem elég a Covid-járvány, néhány hete már az is fenyeget bennünket, hogy a közvetlen szomszédunkban háború tör ki. Oroszország komoly hadi erőt összpontosít az ukrán határnál, és a Kreml minden nyilatkozata arra utal, hogy kész megtámadni nyugati szomszédját.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment