Search by category:
Egyéb kategória

Vlhová: Nem voltam egy szinten a legjobbakkal

Vlhová: Nem voltam egy szinten a legjobbakkal
Lencsés Zoltán
2022. 02. 07., h – 18:13

2022. február 7., hétfő – 19:49
Friss ikon
Off

Törzs

A Jeges folyó névre keresztelt pályán már az első futam is több nagy esélyes bukását hozta. A pálya a világkupa-mezőny számára ismeretlen volt, ráadásul a versenynapra teljesen megváltozott a talaja a selejtezőkhöz képest.

Vlhová agresszíven kezdett a pálya felső szakaszán, de a folytatásban kétszer is ritmust tévesztett, amit csak időveszteséggel tudott korrigálni, és így csak a 13. helyen zárta az első futamot. A szlovák sízőnek ezzel gyakorlatilag elszálltak az esélyei a dobogóra, és így járt a szám másik nagy esélyese, az amerikai Mikaela Shiffrin is, aki mindössze 11 másodperc után, a hetedik kapunál megcsúszott és kiesett. Szintén az első futam elején szállt ki a versenyből egy másik favorit, az olasz Marta Bassino.

Vlhová a második futamban ötödikként sorolt be, majd fokozatosan hátrébb csúszott a mezőnyben, és végül csak 14. lett. „Az első és a második körben is csak szenvedtem, nem igazán jött ki a lépés. A pálya talaja más volt, mint korábban. Az olimpia erről szól: vagy összejönnek a dolgok, vagy nem. Sajnálom, hogy nem sikerült, mindent beleadtam, de már nem tudok mit tenni. Szomorú vagyok, de ma nem voltam egy szinten a legjobbakkal. Már a műlesiklásra koncentrálokˮ – összegzett a verseny után Vlhová.

Az óriás-műlesiklást végül a svéd Sara Hector nyerte, aki vezeti a szakági pontversenyt a világkupa aktuális szezonjában. „Hihetetlen érzés, egész életemben ezért dolgoztam. Nagyon fáradt vagyok, több éjszaka nem aludtam és keveset ettem, ami nem tett jót a gyomromnakˮ – nyilatkozta a 29 éves győztes.

Az ezüstérmet az olasz Federica Brignone szerezte meg, harmadikként pedig a svájci Lara Gut-Behrami zárt, aki a nyolcadik helyről ért fel a dobogóra a legjobb második futamos idejének köszönhetően.

A mezőny magyar indulója, Tóth Zita az első futamban a 10. kapunál rontott és kiesett. „Nagyon nehéz volt a pálya. A felső rész nagyon jeges és meredek volt, amikor váltottam volna lábat, a belső lécem megcsúszott a jégen, és kicsúsztam. Vasárnap, amikor kétszer lejöhettünk, teljesen más hóviszonyok voltak, a szél mostanra lehordta a havat az alsóbb szakaszokra, így a felső részen maradt a jégˮ – idézi őt az MTI

A szám másik szlovák indulója, a 18 éves Rebeka Jančová a 48. helyen zárta az első futamot, a másodikat nem tudta befejezni. A 80 indulóból összesen 31-en zártak helyezés nélkül, többségük kicsúszott.

(MTI, TASR, lz)

Bevezető

Petra Vlhová csak a 14. helyen zárt női óriás-műlesiklásban a pekingi téli olimpián. A szám másik nagy esélyese, Mikaela Shiffrin kiesett, a győztes a svéd Sara Hector lett.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment