Search by category:
Egyéb kategória

45 kilométernyi másod- és harmadosztályú út újul meg Nyitra megyében

45 kilométernyi másod- és harmadosztályú út újul meg Nyitra megyében
Vataščin Péter
2022. 02. 09., sze – 14:06

2022. február 10., csütörtök – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

A megyei terv nem egész 100 méter híján 45 kilométernyi másod- és harmadosztályú út, illetve 284 884 négyzetméternyi útfelület rendbetételét jelenti idén, a megye hét járásában. Az érintett szakaszok jegyzékét a rájuk vonatkozó fejlesztési és karbantartási terv alapján állították össze, amely során felmérték a megye tulajdonában levő teljes úthálózatot.

Több renováció délen is

Első helyen az Érsekújvári járás szerepel, ahol 10,7 kilométerre vár ráncfelvarrás hat szakaszon, köztük leghosszabban a Köbölkutat Búccsal összekötő II/588-as útra, csaknem három kilométeren. A Duna mentén kirándulóknak jó hír, hogy sor kerül a Garamkövesd és Helemba közti III/1515-ös út javítására is 2,1 kilométernyi szakaszon, s ezen kívül a környéken még Muzsla és Csúz határaiban is számíthatunk új aszfaltozásokra. A járások sorában a komáromi következik, ahol 9,06 kilométer fog új köntöst kapni, köztük a Gúta és Naszvad közti III/1477-es út 3,1 kilométeren, de az Ógyalla-Perbete, a Nemesócsa-Gúta és a Csicsó-Nagymegyer relációk is számíthatnak a közlekedési feltételek javulására. Harmadik helyen következik a Nyitrai járás, ahol 8,56 kilométer felújításával számolnak. A Vágsellyei járásban található a leghosszabb felújításra ítélt szakasz, ahol a járásszékhely és Deáki közti III/1366-os út kap új burkolatot 3,57 kilométeren.

A fennmaradó pénzt is felhasználnák

Helena Psotová, a megyei hivatal igazgatójának előterjesztését követően Miloš Zaujec képviselő élt egy módosítási javaslattal. Emlékeztetett, a közbeszerzést követően tavaly is jelentősebb összeg maradt felhasználatlanul ahhoz képest, mint amit előzetesen a megye az útfelújításra szánt – vagyis olyan különbség adódott az elkülönített, majd a valóságosan elköltött pénz között, amit nem volna szabad figyelmen kívül hagyni. Szerinte idén fel kellene készülni a hasonló helyzetre még akkor is, ha még nem tudható, mekkora pénzösszegről lesz szó. Javaslatára emiatt a vonatkozó határozatba beiktatásra került egy pont, mely szerint a fennmaradó forrásokat további utak javítására használják fel a megyében, azaz gyakorlatilag elköltenék a teljes 7 milliós keretösszeget.

Bevezető
Nyitra |

A Nyitra megyei képviselő-testület 35. ülésén jóváhagyták a jegyzéket, miszerint 7 millió eurós értékben számolnak 30 útszakasz javításával. Ezek nagyjából kétharmada többségében magyarok lakta vidéken található.

Település / hely
Nyitra

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment