Search by category:
Egyéb kategória

FOTÓK: Újabban ez várhatja Önt, ha kórházba megy!

FOTÓK: Újabban ez várhatja Önt, ha kórházba megy!
Balaskó Réka
2022. 02. 09., sze – 15:59

2022. február 9., szerda – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

A triázs sátrak tulajdonképpen a kórházakba tartó betegek osztályozó állomásai. „Azok az emberek, akik rosszul érzik magukat, tüneteik vannak, öntesztet végeznek, vagy tesztet szeretnének csináltatni, felkeresnek egy triázs sátrat, ahol az egészségügyi dolgozók felveszik a gyors kórtörténetet, és az eredmény, valamint az állapot alapján a szokásos sürgősségi osztályra irányítják őket” – magyarázta Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter.

A sátrakban az egészségügyi szakemberek nemcsak teszteket végeznek, hanem diagnosztizálják is a beteget, és további kezelést javasolnak. „A betegeknek a kórházba kerülés előtt jelezni fogják, hogy szükségük van-e monoklonális antitestekkel, molnupiravirral történő kezelésre. Ez függ a beteg korától, állapotától vagy betegségeitől” – tette hozzá a miniszter.

Az egyik ilyen sátrat múlt héten csütörtökön állították fel a Nagyszombati Egyetemi Kórház sürgősségi osztálya előtti parkolóban. A pluska.sk pedig megnézte, hogy zajlik a betegek osztályozása.

FOTÓK A GALÉRIÁBAN!

Újabban ez várhatja Önt, ha kórházba megy!
2022. 02. 09., sze – 16:02
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: Nagyszombati Egyetemi Kórház

(pluska)

Bevezető

A várható betegáradatra való felkészülés a napokban csúcsosodik ki. Több kórház előtt piros, triázs sátrakat állítottak fel, hogy segítsenek a kórházaknak megbirkózni a nehéz időkkel. Hogyan néznek ki, pontosan mire szolgálnak, és mi vár a betegekre, akik áthaladnak rajtuk?

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment