Search by category:
Egyéb kategória

Mentőöv az iskoláknak és kórházaknak

Mentőöv az iskoláknak és kórházaknak
Molnár Iván
2022. 02. 09., sze – 16:30

2022. február 9., szerda – 17:05
Friss ikon
Off

Törzs

A kórházak ugyanilyen okból 12 millió, a szociális intézmények pedig 10 millió euróra számíthatnak. A kormány szerdai ülésén együttesen így 52 millió eurós segélycsomagról döntöttek.

A következő lépésben azokon a társasházakban élő családokon is szeretnének segíteni, akik saját gázkazánnal fűtenek, és emiatt az idei év elejétől látványosan megugrott számukra a fűtésszámla. Richard Sulík gazdasági miniszter szerint ők a jövőben eldönthetnék, hogy továbbra is piaci vagy inkább szabályozott áron szeretnének hozzájutni a fűtéshez használt gázhoz. A tárcavezetők azt ígérték, hogy a részletekről a jövő hét elején számolnak be.

Ebben az évben 50 milliót, jövőre és az elkövetkezendő években pedig akár 300 millió eurót nyereséget is hozhat egy, az atomerőműveket érintő új adó bevezetése, amelyet szerdán a kormány is támogatott. A javaslat szerint a Szlovák Villamosművek márciustól 50 százalékos adót fizet a többletnyereségéből. 

(TASR, mi)

Bevezető
Pozsony |

Az állam idén 30 millió euróval járul hozzá az általános és középiskolák magasabb energiaárak miatt megugrott költségeinek a fedezéséhez – jelentette be a szerdai kormányülést követően Igor Matovič pénzügyminiszter.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment