Search by category:
Egyéb kategória

A kórházak nagy problémákkal állnak szemben: az áremelkedések veszélyeztethetik az egészségügyi ellátást

A kórházak nagy problémákkal állnak szemben: az áremelkedések veszélyeztethetik az egészségügyi ellátást
Balaskó Réka
2022. 02. 10., cs – 16:05

2022. február 10., csütörtök – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban (UNLP) a gáz ára 750 százalékkal emelkedett 2021 januárjához képest. A villamos energia esetében ez 90 százalék. „Egy ilyen jelentős áremelkedés természetesen nagy hatással van egészségügyi intézményünk működésére. Ez magával hozza a műtétek, szolgáltatások költségeinek növekedését” – mondta a TASR-nek Monika Krišková, az UNLP szóvivője. Hozzátette, hogy az állam segítsége nélkül az intézmény nem tud megbirkózni a nehéz helyzettel

A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházban 2022 januárjára a tavalyi évhez képest mintegy 400 százalékos áremelkedés várható. „Ami hatással lesz a kórház költségvetésére” – mondta Ružena Maťašeje, a kórház szóvivője.

A Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) is tapasztalta az energiaárak emelkedését. Petra Lániková, az UNB szóvivője elárulta, hogy több mint kétszer magasabb energiaárat fizetnek, ami negatívan érinti a kórház költségvetését.

„Az ASN képviselői az egészségügyi miniszterrel tervezett találkozó után tájékoztatni fog a helyzetről” – közölte a szövetség.

Bevezető

Az emelkedő energiaárak komoly problémát jelentenek a kórházak számára, és veszélyeztethetik az egészségügyi ellátás folyamatosságát – mondta a TASR-nek a Szlovákiai Kórházak Szövetsége (ASN).

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment