Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Golflabda a Holdon! De hogy került oda?

VIDEÓ: Golflabda a Holdon! De hogy került oda?
Macsicza Mark
2021. 02. 09., k – 15:31

2021. február 9., kedd – 16:30
hold

Friss ikon
Off

Törzs

Alan Shepard történelmet írt azzal hogy elsőként játszott golfott a Holdon. Azóta sem volt senki, aki egy másik objektumon ugynezt tette volna.

De miért maradt a Holdon egy golflabda? Alan első pár ütése nem sikerült, utóbb azonban belejött a játékba. Több labdát is sikerült messzire ütnie, az egyiket társa, Edgar Mitchell egy közeli kráterben találta meg, a másik labda viszont elveszett.

Fél évszázaddal a történelmi léptékű golfozás után végre sikerült azonosítani az eltűnt golflabdát – írja az IFLScience.

Andy Saunders képalkotó szakember az Apollo-14-ről készült eredeti felvételeken dolgozva felmérte a golflabda útját. Az űrhajós azt hitte, hogy a gyenge gravitáció és a ritka légkör miatt a labda kilométerekre repült, a szakember szerint valójában csak 36 métert tehetett meg.

Shepard golfozása így is példátlan teljesítmény! Saunders élményéről úgy számolt, hogy egy jól képzett profi golfozó akár 4,22 kilométerre is elüthette volna a labdát.

(bl,24)

Bevezető

Az Apollo-14 ötven évvel ezelőtt, 1971. február 5-én landolt a Holdon. Az űrhajósok többek közt az objektum belső szerkezetét, illetve a légkörét tanulmányozták. S hogy hogy nem, de az asztronauták ugyanakkor golflabdákat és ütőfejeket is magukkal vittek.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment