Search by category:
Egyéb kategória

Mikulec elhatárolódik a Smer kijelentéseitől

Mikulec elhatárolódik a Smer kijelentéseitől
Mészáros Richárd
2022. 02. 11., p – 19:50

2022. február 11., péntek – 20:00
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszter a saját elmondása szerint azt hangsúlyozta az országos rendőrfőkapitánynak és az Ellenőrzési Szolgálat (ÚIS) igazgatójának, hogy „a lehető legnagyobb mértékben biztosítsák a jogi eljárások betartását, függetlenül attól, hogy az általuk irányított szervek eljárása ki ellen irányul”.

„A következő bizonyíték arra, hogy nem avatkoztam be a bűnüldöző szervek, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) vagy az ÚIS tevékenységébe, hogy mindkét intézmény szabadon járt el, jár el és fog eljárni, anélkül, hogy ebbe a legkisebb mértékben is beavatkoztam volna. Egyetlen egység sem volt célzottan irányítva” – közölte Mikulec. Hozzátette: minden információt, amelyet joga volt megkapni, megjegyzések nélkül, azonnal továbbított az illetékeseknek. „Hogy ezeket ők hogyan kezelték, az az ő hatáskörükbe tartozik” – jegyezte meg a miniszter.

A Smer hétfőn indítványozni fogja Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltását, aki Robert Fico pártelnök szerint a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) meggyanúsított nyomozóinak a munkáját irányította. A Smer továbbá feljelentést akar tenni a miniszter ellen. Az indítványt a parlamenten kívüli Hlas párt is támogatja.

A Smer indítványozza Mikulec leváltását

Pozsony |

A Smer hétfőn indítványozni fogja Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltását – jelentette be Robert Fico, a párt elnöke a pénteki sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint Mikulec irányította a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) meggyanúsított nyomozóinak munkáját.

A Hlas támogatja a Mikulec leváltásáról szóló indítványt

Pozsony |

A parlamenten kívüli Hlas párt támogatja a Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltásáról szóló indítványt, amelyet a Smer terjeszt elő.

Bevezető
Pozsony |

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter elhatárolódik a Smer kijelentéseitől. Állítása szerint sosem kért olyan információkat a bűnüldöző szervektől (OČTK), amelyekre nem volt törvényből adódó joga. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment