Search by category:
Egyéb kategória

Spartak–DAC: mindkét fél győzni akar a kerületi rangadón

Spartak–DAC: mindkét fél győzni akar a kerületi rangadón
Lencsés Zoltán
2022. 02. 11., p – 17:54

2022. február 13., vasárnap – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

A dunaszerdahelyiek felemás téli felkészüléssel a hátuk mögött várják a tavaszi szezonrajtot, hiszen míg a Ferencvárost meglepetésre 2:0-ra legyőzték, addig a törökországi összpontosítás során három mérkőzésen egy döntetlen és két vereség volt a mérlegük.

A DAC a 4. helyről várja a vasárnapi kerületi rangadót, és az alapszakasz hátralevő három fordulójának eredményeitől függetlenül már biztosan bejutott a felsőházi rájátszásba. Természetesen ugyanez igaz a Spartakra, amely második a tabellán, hátránya négy pont az éllovas Slovanhoz, előnye pedig tíz pont a dunaszerdahelyiekhez képest.

A sárga-kékek öltözőjét az elmúlt két hétben elérte a koronavírus, de mint kiderült, minden érintett felépült belőle. Nagy Krisztián, a DAC sajtófőnöke megkeresésünkre elárulta, a derbin mindössze két játékost kell nélkülöznie Joao Janeiro vezetőedzőnek: a sérült Kalmár Zsoltot és Szendrei Ákost. Ez azt jelenti, hogy vasárnap nemcsak a Pinto–Andrezinho–Ferreira hármas debütálhat sárga-kékben, hanem az észak-amerikai vb-selejtezőkről visszatérő (és szinte az egész téli felkészülést kihagyó) Blackman és Davis is bevethető állapotban lesz.

„Tisztában vagyunk vele, hogy egy nagyon kemény összecsapás vár ránk, ráadásul idegenben. Legalább végre ismét szurkolók előtt futballozhatunk, ami nekünk is segíthetne. Egész héten lelkiismeretesen készültünk a vasárnapra, és győzelmi céllal utazunk Nagyszombatba. Az utolsó öt, kapott gól nélkül lehozott bajnoki találkozóra is támaszkodhatunkˮ – idézi a klubhonlap Sebastian Nebylát, a sárga-kékek szlovák utánpótlás-válogatott középpályását.

Iván Alex, a nagyszombati Spartak dunaszerdahelyi nevelésű játékosa lapunknak elmondta, ők is egyértelműen győzni akarnak a derbin. „Üldözni akarjuk a Slovant, de nem beszélünk a bajnoki címről. Nekünk most a DAC, a Žilina és a Ružomberok az ellenfelünk ˮ – mondta a szélső, aki az őszi szezont gól nélkül zárta csapatában, de a téli felkészülés során elképesztő formába lendült, öt különböző mérkőzésen is betalált az ellenfeleknek. Iván valószínűleg a kezdő sípszótól ostromolhatja a dunaszerdahelyiek kapuját, de jó eséllyel a feketenyéki Tumma Gergely és a galántai Takáč Dominik is ott lesz a pályán piros-feketében.

Bár a Spartak kerete a DAC-hoz hasonlóan meggyengült a tél folyamán, a mérkőzést egyértelműen ők várják esélyesként. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Joao Janeiro irányítása alatt a dunaszerdahelyiek pont a legjobb játékerőt képviselő ellenfelek ellen (Slovan, Ferencváros) hozzák a legjobb formájukat.

A közelmúlt egymás elleni mérlege nagyjából kiegyenlített: az alapszakasz első egymás elleni meccsén, szeptemberben a nagyszombatiak rendkívül magabiztos játékkal 3:0-ra győzni tudtak a MOL Arénában, míg a tavalyi szezon felsőházi rájátszásában a Spartak és a DAC is otthon tartotta a három pontot. Ha az utóbbi tíz egymás elleni meccset vizsgáljuk, a sárga-kékek hatszor, a nagyszombatiak négyszer tudtak győzni. Érdekesség, hogy 2018 márciusa óta egyetlen kerületi derbi sem végződött döntetlennel.

A mérkőzést a Dajto élőben közvetíti, a játékvezető Glova lesz. A derbin OP-rezsimben 25 százalékig telhet meg az Anton Malatinský Stadion, ami 4800 nézőt jelent. A meccsre vendégszurkolók is utazhatnak.

Bevezető

Vasárnap 17 órakor a nagyszombati Spartak otthonában kezdi meg a Fortuna Liga tavaszi szezonját a DAC labdarúgócsapata. Az előzetes nyilatkozatok alapján mindkét csapat győzni akar.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment