Search by category:
Egyéb kategória

MMA: A kiérdemelt visszavágó a bajnoki címért

MMA: A kiérdemelt visszavágó a bajnoki címért
Orosky Tamás
2022. 02. 11., p – 18:05

2022. február 12., szombat – 13:43
Friss ikon
Off

Törzs

Adesanya pont Whittakertől szerezte meg 2019-ben a középsúlyú bajnoki övet, címét pedig már háromszor is megvédte. A „Stílushajlítónak” becézett kevert harcművész olyannyira dominálta a középsúlyt, hogy 2021-ben utánajárt, meddig „nyújtózkodhat”. Kipróbálta magát egy kategóriával feljebb, félnehézsúlyban is, ott viszont a lengyel Jan Blachowicz birkózó ereje túl soknak bizonyult számára. Adesanya tehát egymeccses kitérője után visszatér a középsúlyba, hogy másodszor is legyőzze Whittakert.

Adesanyaról köztudott, hogy az egyik, ha nem a legtechnikásabb ütő-rúgó harcos az UFC-ben. Kickboxos múltjának köszönhetően rendkívül effektív állóharcban, remekül érzi az ellenféltől való távolságot, és a Mátrix című filmbe illő mozgással hajol el az érkező ütések elől. Nem beszélve arról, hogy egy okos, higgadt harcosról van szó, aki sosem sieti el a dolgát. Laza tempóval kezd, s míg ellenfelei általában hamar elfáradnak, ő könnyedén tartja saját ritmusát akár 25 percig is.

Az új-zélandi viszont nem veheti készpénznek a hétvégét, Whittaker jelentős változáson ment át utolsó bunyójuk óta. Az Adesanya elleni vesztes bajnoki után beismerte, hogy emocionálisan túl sok volt számára a bunyózás. Egy ideig el is fordult a sporttól, és újra fel kellett fedeznie önmagában a győzelem iránti vágyat. Azóta háromból három győztes meccset jegyzett. Ráadásul az egyik leghitelesebb MMA-szaki, Chael Sonnen szerint utolsó bunyójuk óta Adesanya szinte semmit sem fejlődött, míg Whittaker egészen más harcos lett. Sonnen még kiemelte, hogy Whittaker egyetlen földrevitelt sem kísérelt meg Adesanya ellen, pedig egyértelmű, hogy erősségének számít a birkózás, illetve Adesanyának pedig pont ez lehet a gyenge oldala.

Hektikus MMA-világ 2022-ben is

Annak ellenére, hogy az UFC majdnem egy hónapos szünetet tartott az ünnepek idején, nem mondható nyugodtnak az MMA-közeg. A következő 12 hónapban több neves bunyós sorsa is 180 fokos fordulatot vehet.

Bevezető

A hétvégén ismét bajnoki meccs következik az MMA legnevesebb szervezeténél, ezúttal középsúlyban. Az új-zélandi Israel Adesanyát teszi majd próbára az ausztrál Robert Whittaker, karrierje során immár másodszor.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Fekete Nándor

Read More

Post Comment