Search by category:
Egyéb kategória

Vlhová nem folytatja a versenyzést az olimpián

Vlhová nem folytatja a versenyzést az olimpián
Mészáros Richárd
2022. 02. 13., v – 08:13

2022. február 13., vasárnap – 08:15
Friss ikon
Off

Törzs

Mauro Pini, Vlhová edzője szerint az íngyulladás már november óta kínozta a sízőt, a szlalom után azonban állapota tovább romlott. Vlhová emiatt nem vett részt a pénteki super-G-n, valamint a szombati edzésen sem.

„Petra az íngyulladása miatt úgy döntött, hogy nem indul az alpesi kombinációban, ez a gyulladás ugyanis már az előző hetekben is befolyásolta a felkészülését. Petra nem szerette volna, ha az állapota az olimpián romlana, hiszen a szezon végéig még fontos célokat tűztünk ki. Most visszatér Szlovákiába, hogy kezeltesse a bokáját. A tervek szerint néhány napot otthon tölt majd, hogy az olimpián szerzett élményeit megossza a közeli hozzátartozóival, és erőt gyűjtsön a világkupa-sorozat végére” – nyilatkozta Pini.

Arról, hogy Vlhová számára véget ér az olimpia, vasárnap reggel született végleges döntés.

A szlovák klasszis a tervezett négy olimpiai versenyből így végül csak kettőben indult. Óriás-műlesiklásban a 14. helyen zárt, műlesiklásban azonban – bravúros menettel – aranyérmes lett.

(tvnoviny.sk)

Vlhová nem szerzett érmet óriás-műlesiklásban

A szakági világkupában éllovas Sara Hector nyerte a női alpesi síelők óriás-műlesiklását a pekingi téli olimpián. Petra Vlhová a 14. helyen végzett.

Petra Vlhová bravúros menettel aranyérmes műlesiklásban

Petra Vlhová bravúros második futamával megnyerte a női műlesiklók versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel Szlovákia első alpesi ötkarikás érmét szerezte meg.

Bevezető

A bal bokájában jelentkező íngyulladás miatt Petra Vlhová számára véget ért a pekingi olimpia.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment