Search by category:
Egyéb kategória

Így fülelik le a rendőrök drónjai a szabálytalankodókat (VIDEÓK és GALÉRIA)

Így fülelik le a rendőrök drónjai a szabálytalankodókat (VIDEÓK és GALÉRIA)
Somodi Géza
2022. 02. 13., v – 08:34

2022. február 13., vasárnap – 08:54
Friss ikon
Off

Törzs

Ilyen volt például február 8-án a Kisbéri Rendőrkapitányság területén, ahol finn módszeres ittasság ellenőrzést is végeztek, azaz mindenkit megszondáztattak, aki arra járt. Két óra leforgása alatt 260 gépjárművezetőt ellenőriztek, és örömteli, hogy egyiküknél sem merült fel ittasság. A fokozott ellenőrzés során a 81-es számú főúton a felfestett záróvonal ellenére szabálytalanul előző járművek kiszűrésére vetettek be drónt a rendőrök. Itt mér nem volt olyan idilli a kép, összesen 8 szabálytalanul előző gépjárművezetővel szemben intézkedtek. 

Két nappal később a Komáromi Rendőrkapitányság területén hajtottak végre hasonló ellenőrzést a rendőrök. A háromórás akció elsősorban a záróvonal átlépésével és a vasúti átjáró tilos jelzésen történő áthaladásával kapcsolatos szabályszegésekre irányult. Helyszíni bírságot összesen 13 járművezetővel szemben szabtak ki az egyenruhások. Volt, aki az előzési szabályokat szegte meg, négyen átlépték a záróvonalat és akadt olyan járművezető is, aki áthaladt a vasúti átjárón a tilos jelzés ellenére. 

Leírás

A záróvonal átlépése, illetve a forgalomtól elzárt terület használata drónnal könnyen felderíthető

Február 3-án az M7-es autópálya zalai szakaszán vetették be a légi megfigyelést. Többek között kiemelten a követési távolság figyelmen kívül hagyását, valamint a nehéz tehergépkocsikra vonatkozó előzési szabályok betartását ellenőrizték. Az akció során az egyenruhások 11 fővel szemben intézkedtek, 10 helyszíni bírság és 1 szabálysértési eljárás az eredmény.  

Nyíregyházán január 26-án szállt fel a kis masina, Az akcióban több, mint száz jogsértést észleltek és dokumentáltak, a szabálysértést elkövetett járművezetőket megállították, tettükkel a helyszínen szembesítették őket, és szankcionáltak. Volt ott minden: tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, kanyarodási szabályok megsértése, záróvonal átlépése, biztonsági öv használatának elmulasztása és mobiltelefonálás. Ott 86 pénzbírság, 4 szabálysértési eljárás és további 14 figyelmeztetés lett a vége. Ez idő alatt a sebességmérő készülék 22 gyorshajtást is rögzített. 

Január 13-án a Kaposvári Rendőrkapitányság területén végeztek kombinált ellenőrzést: a tizenegy járőrautót és a hat sebességmérő berendezés tíz civil gépkocsi és egy drón segítette. A rendőröknek többek között tilos jelzésen áthaladás, záróvonal átlépés, mobiltelefonozás, valamint sebességtúllépés miatt összesen 152 esetben kellett intézkedniük. 

Korábban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szajolnál használták a rendőrök a drónt. A légifelvételek alapján egy kereszteződésben alig két óra alatt 7 tilos jelzésen áthaladó gépjárművezetőt 50.000-50.000 forint közigazgatási bírsággal sújtottak. 

A drónnal készült felvételek egyértelműen mutatják a szabályszegéseket: 

A drónnal készült felvételek egyértelműen mutatják a szabályszegéseket
2022. 02. 13., v – 08:52
Somodi Géza
Gallery images

Leírás

Fotó: police.hu

Bevezető
Magyarország |

A szabályszegő járművezetők kiszűrésére egyre gyakrabban vet be új és modern módszereket a rendőrség. Ilyen például a drónnal való ellenőrzés, a tömeges szondáztatás vagy a civil autók bevetése. 

Település / hely
Magyarország

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somodi Géza

Read More

Post Comment