Search by category:
Egyéb kategória

Holnap tartja premierjét az új Škoda Fabia Monte Carlo

Holnap tartja premierjét az új Škoda Fabia Monte Carlo
Demecs Péter
2022. 02. 14., h – 12:20

2022. február 14., hétfő – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Škoda a közelmúltban a Monacói Hercegség legendás raliversenyén ünnepelhette a WRC2 kategóriában az elmúlt hat év során aratott negyedik győzelmét, illetve a márka összesen 15. kategóriagyőzelmét. A Škoda már 2011 óta emlékezik meg különböző kompakt modellsorozatai sportos változataival a kiemelkedő sportsikereiről – most az új Fabia Monte Carlo folytatja a hagyományt: az új Fabia csúcsmodell az Active, az Ambition és a Style felszereltségi szintek kínálatát egészíti ki.

A cseh autógyártó egyébként 86 évvel ezelőtt használta először a Monte Carlo nevet. 1936-ban a Škoda Popular második helyezést ért el a „Monte” 1500 köbcentiméterig terjedő kategóriájában, amely sikerét ünnepelve a vállalat a Škoda Popular Monte Carlo hetven példányból álló különleges sorozatával jelent meg a piacon. A Monte-Carlo ralin aratott első kettős győzelem 1977-ben a legendás Škoda 130 RS nevéhez fűződik, az 1300 köbcentiméterig terjedő kategóriában. A kilencvenes években a Favorit és a Felicia is szerzett kettős győzelmet, mielőtt kezdetét vette a Fabia kiemelkedő ralikarrierje. Több dobogós helyezés után 2013-ban érkezett a Fabia Super 2000 kategóriagyőzelme, utódja, a Škoda Fabia R5 (Rally2) pedig 2017-ben és 2018-ban nyerte meg a WRC2-kategóriát Monte-Carlóban. A továbbfejlesztett Fabia Rally2 evo 2021-ben és 2022-ben ismételte meg e két diadalt.

Az új Škoda Fabia Monte Carlo már a Fabia harmadik olyan sorozatgyártású változata, amely ezt a sportos nevet viseli. 2011-ben a Škoda a Fabia második generációjával mutatta be kompaktmodelljeinek ezen változatát, majd 2014-ben a harmadik Fabia nemzedéke következett.

Bevezető
Pozsony |

Február 15-én mutatkozik be az új Škoda Fabia Monte Carlo, amely a harmadik a cseh autógyártó Monte Carlo jelölésű sportos változatainak jelenlegi kínálatában. Akárcsak a Scala és a Kamiq, e felszereltségi változatában az új Fabia is azon dinamikus megjelenéssel érkezik, amellyel a Škoda a Monte-Carlo ralin aratott számos sikerére utal.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment