Search by category:
Egyéb kategória

A nyomkövetőt levágta a lábáról, és kiszökött a házi őrizetből

A nyomkövetőt levágta a lábáról, és kiszökött a házi őrizetből
Sudár Éva
2022. 02. 15., k – 09:30

2022. február 15., kedd – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

Járásbíróság egy korábbi ügye miatt elítélte 2020 novemberében, és a jogerős ítéletig a korábban elrendelt bűnügyi felügyeletét fenntartotta. Ez azt jelentette, hogy a férfira nyomkövetőt szereltek, és nem hagyhatta el otthonát– korábban ezt hívták háziőrizetnek. Ő azonban tavaly áprilisban megunta a lábperecet, egyszer csak „szabotázs” jelzés érkezett a rendőrségre – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. A kiérkező rendőrök csak a levágott nyomkövetőt találták meg, de pár óra múlva a férfit is elfogták a településen, addigra felöntött a garatra. 

Ekkor kiderült, hogy a baj ennél is jóval nagyobb lehetett volna, a férfi előző nap fenyegető üzeneteket küldött volt élettársának, köztük egy fotót a saját övébe tűzött pisztolyról. A gáz- és riasztópisztoly, amit a házkutatás során megtalálták és lefoglalták. 

A férfit azonnal letartóztatták, és vele szemben az ügyészség fogolyszökés, és minősített zaklatás miatt emelt vádat, tettéért a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. S ha tippelnünk kellene, addig letartóztatásban is marad, a szökés és elrejtőzés kockázatáról tanúbizonyságot tett.

Bevezető
Győr |

Levágta lábáról a nyomkövetőt, s elhagyta otthonát a bűnügyi felügyelet alatt álló holland férfi egy Győr mellett településen. A faluban találtak rá, fenyegette volt élettársát. A vád fogolyszökés. 

Címkék

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Laczó Balázs

Read More

Post Comment